nb1.hu

A Békéscsaba edzőjét nem altatja el, hogy újonc ellen lépnek pályára

Békéscsaba – Szpisljak szerint nehéz megbontani a Mosonmagyaróvárt.

NB II-es újonc ellen folytatja a Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017-es szezonját a Békéscsaba, amely 2016. október 30-án (vasárnap) 17:00 órától a Credobus Mosonmagyaróvár csapatát fogadja villanyfényes mérkőzésen, a Kórház utcai Stadion centerpályáján.

 

Sérülés és eltiltás is nehezíti a Békéscsaba felkészülésétt: Fabio szerdai vádlisérülése legalább egy hónap kihagyásra kárhoztatja a védőt, Bényei pedig összegyűjtött öt sárgalapjának köszönhetően a hónap utolsó mérkőzését csak a közönség soraiból szemlélheti.Az MLSZ fegyelmi határozatai mindkét csapatot elmarasztalták a héten: a Békéscsabát színes lapok miatt 12.500,- forint pénzbüntetésre, míg a kisalföldi csapatnál Baranyai Norbert labdarúgót a legutóbbi Sopron elleni (1-1) mérkőzésen való kiállítása utáni sportszerűtlen magatartása miatt, egy soron következő mérkőzésről eltiltotta a FEB.

 

„Újonc ellen lépünk pályára a hétvégén, de ez nem jelent semmit. Nagyon kiegyenlített a bajnokság, nem lehet abból kiindulni, hogy ki, mikor és honnan jutott fel vagy került a másodosztályba. A Mosonmagyaróvár már megmutatta, hogy mire képes és igen stabilan futballoznak, nehéz őket megbontani és túl sok gólt sem kapnak. Továbbra is azt a játékot kell játszanunk, amely eddig is eredményre vezetett.Zalaegerszegen és Csákváron is jórészt rendben volt a játékunk, a sikeres befejezéseken viszont tovább kell dolgoznunk, mert egészen másképp is alakulhatott volna az utóbbi két meccs, ha ebben jobbak vagyunk. Ismét mindent meg kell próbálnunk, hogy hazai pályán meg tudjuk szerezni a három pontot – ki kell használnunk minden rendelkezésünkre álló előnyt. Bízom benne, hogy minden bevethető játékosom olyan állapotban lesz vasárnapra, hogy százszázalékos teljesítményt tudjon nyújtani – amit egyébként el is várok tőlük. Sajnáljuk, hogy az előző bajnokin nem sikerült megszerezni a győzelmet, pedig az öltőzőben is mindenki úgy érezte, hogy rendben lesz a meccs. Már az elejétől kezdve helyzeteket tudtunk gyártani, kiállításra kényszerítettük vendéglátóinkat, így emberelőnyben játszhattunk és mi tudtuk irányítani a játékot. A gólok viszont nem jöttek és az ellenfél tudta megszerezni a vezetést, miután futnunk kellett az eredmény után. Az egyenlítő gól után, gyorsan kaptunk még egyet – ami megfogta a csapatot, ugyanakkor volt bennünk erő és akarat az újabb egyenlítésre – ez mindenképpen pozitív. Még a végefelé is volt lehetőségünk eldönteni a meccset, de ilyen formán maradt az igazságosnak mondható pontosztozkodás. Azt még nem tudjuk mire lesz jó ez az egy pont, de a bajnokság végén adott esetben fontos is lehet. Huszár továbbra sem áll rendelkezésre, Fabio pályára lépésével kapcsolatban pedig még az utolsó orvosi vizsgálat eredményei dönthetnek, de valószínűleg neki ki kell hagynia néhány mérkőzést. Juhász, Fehér és a többiek egészségesek, velük tudok kalkulálni ezúttal” – monda a klub honlapjának Zoran Szpisljak. 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC