nb1.hu

Puskás Akadémia: „Tompán játszottunk” – Szijjártó István

Balmazújváros – A felcsúti csapat rendesen megizzadt a sereghajtó Cigánd ellen.

Szijjártó István csapata a hajrában szerzett pazar Márkvárt-góllal 1-0-ra verte az utolsó helyezett Cigándot a vasárnapi, Balmazújvárosban lejátszott NB II-es bajnoki mérkőzésen.

 

A Puskás Akadémia FC Gyirmót elleni edzőmeccsét követően az NB II-ben is bemutatkozott a felcsúti csapat frissen igazolt kapusa, Hegedűs Lajos. Az MTK-től érkezett hálóőrnek az első félidőben nem sok dolga akadt, a kapuk ugyanis a legritkább esetben forogtak veszélyben. A sereghajtó cigándiak az előzetesen vártaknak megfelelően zárt védekezésből próbáltak kontrákat vezetni. A PAFC részéről az első igazán komoly megmozdulásra a 23. percig kellett várni, ekkor Pekár kecsegtető helyzetben a bal kapufa mellé tekert. Az első játékrész legnagyobb helyzetét Lencse László puskázta el, a 40. percben a jobbösszekötő helyéről a rossz ütemben kifutó cigándi portás által üresen hagyott kapu fölé emelt.

 

Fordulás után a hatalmas becsvággyal játszó pályaválasztók továbbra is hatékonyan őrizték kapujukat, mégis megszülethetett volna a Puskás-vezetés: az 50. percben Pekár passza ajtó-ablak helyzetbe hozta Lencsét, akinek nem túl erős lövését Bakonyi bravúrral védteNyolc perccel később ismét gólt szerezhettek volna, ám a Lencse elöl menteni igyekvő Csicsvári Milán öngólba tartó mentését hárította a cigándiak kapusa. Kerek félóra elteltével a Lencse átadásával kilépő Nagy Zsolt emelt a lécre. Az utolsó harminc percben Szijjártó István cserékkel igyekezett frissíteni támadójátékon, ám a nyerőember Márkvárt Dávid volt: a középpályás a 87. percben pazar szóló végén, a balösszekötő helyéről emelt a bal felső sarokba.

 

 Lefújás után vezetőedzőnk a következőképp értékelt Szijjártó István a klub honlapjának:

 

A mérkőzésen végig mi domináltunk, de tompán játszottunk, nem volt meg a megfelelő átütőerő. Nagyon sok lehetőségünk volt, de a kellő koncentráció hiánya miatt nem tudtuk eldönteni az összecsapást már az első félidőben. Szerencsére a végén egy egyéni villanással Márkvárt Dávid feltette a pontot az i-re, de a befejezéseken dolgoznunk kell a továbbiakban.”

 

Cigánd SE ─ Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)

Balmazújváros, Városi Sporttelep.

Gól: Márkvárt (87.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC