nb1.hu

Fodor: „Minden csapat úgy számol velünk, mint esélyessel”

Kisvárda –Kötelező a győzelem a Kozármisleny otthonában.

A Merkantil Bank NB II 5. fordulójában a feljutásra is esélyes Kisvárda a Kozármisleny otthonában lép pályára. A találkozó előtt a vendégek játékosa, Fodor Ferenc nyilatkozott a kisvardfc.hu-nak.

 

– Múlt héten kívülről szemlélted a Puskás elleni mérkőzést. Hogyan élted át a pályán látottakat?

– Azt gondolom az első félidőben a Puskás uralta a mérkőzést, meg is szerezték a vezetést, azonban a második félidőre nagyon feljavult a játékunk, teljesen átvettük az irányítást. A végén voltak még helyzeteink, de úgy gondolom simán el lehetett volna dönteni a meccset a saját javunkra. Személy szerint furán éltem meg. Nyilván a Várda az új csapatom, és minden erőmmel azon leszek, hogy a klub minél előkelőbb helyen végezzen.

 

– Hogyan emlékszel a Kozármislenynél eltöltött időre?

– Egy évet töltöttem Kozármislenyben. Ebben az évben sikerült ezüstérmet szereznünk. Nagyon sok közös sikerélményünk volt. Abban az időszakban lettem meghatározó játékos, bekerültem az U21-es válogatottba egyedüli NB2-es játékosként. Sikerült is hat Európa-bajnoki selejtezőn is pályára lépnem. Sok tapasztalatot szereztem, nagyon sokat fejlődtem, úgyhogy mindenképpen egy nagyon szép emlékként marad meg bennem, amit a klubtól kaptam. Sosem felejtem el honnan indultam. Ilyen szempontból egy érdekes találkozó lesz a számomra, bízom benne, hogy a három pontot, amiért megyünk, azt megszerezzük.

 

– Milyenek tartod a jelenlegi Kozármislenyi csapatot? Esetleg vannak volt csapatársak, akikkel tartod a kapcsolatot?

– Vannak. Az új szakmai stábot is ismerem. A játékoskeret nagyban kicserélődött. Mondhatjuk úgy, a játékosok szétszéledtek, talán néhány játékos maradt meg. Az újjak közül is mindenkit ismerek majdnem. Neveket nem sorolnám fel, mert az egész csapatot szegről-végről ismerem. A Misleny egy jó erőt képvisel, zártan védekeznek, amit elég nehéz feltörni, jó kontrákat vezetnek. Úgyhogy nem lesz egyszerű dolgunk, mi sem vesszük félvállról ezt a meccset. Biztosan kőkeményen meg kell küzdeni a három pontért.

 

– A múlt héten egy kisebb sérülés miatt nem játszottál. Sikerült helyre jönnöd?

– Egy kisebb izomsérülésem volt. Sokat tett a szakmai stáb érte, hogy minél hamarabb helyre jöjjön. Minden eszközt a rendelkezésemre bocsájtottak, a gyors felépülésem érdekében. A jelenlegi gépek, amelyekkel a klub rendelkezik, lehetővé tették a gyógyulásom folyamatának felgyorsítását, hogy minél hamarabb beszálljak a csapattal való közös munkába. Mondhatjuk a sérülés most már a múlté.

 

– Négy nap, két mérkőzés. Mit vársz a csapattól?

– Nagyon fontos meccsek vannak előttünk, nem lesznek egyszerűek. Kozármislenyben fontos megszerezni a három pontot, utána elutazunk Sopronba, amely egy stabil csapatnak mutatkozik, és jó futballistái vannak előre felé is. Sűrű a program, szükség lesz mindenkire. Fontos, hogy a keret többi tagja is éles maradjon, hiszen rotálni kell a csapatot. Mind a három meccset jó lenne megnyerni, de számomra a 6-7 pont sem lenne elfogadhatatlan. Ha valóban a feljutásért akarunk harcban lenni, akkor kötelező a győzelem.

 

– Ha a feljutásról beszélünk, hogy látod, lehet esélyeket?

– Azért egy újonnan alakult csapatról beszélhetünk, ami még összeállóban van. A csapatrészek nem teljesen szoktak össze. A stáb is azt a magot keresi, amire lehet építeni. Azt gondolom, a minőség megvan, ha csapatként együtt tudunk működni, lehet esélyünk. Ha az élboly körül sikerül lennünk, akármi lehet. Észrevehető, hogy számítanak ránk, látják a meccseinket, támadásainkat, sok gólt szerzünk. Tehát én biztos vagyok benne, hogy minden csapat úgy számol velünk, mint esélyessel, és ez arra sarkall minket is, hogy magabiztos játékkal álljunk elő minden meccsen.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC