nb1.hu

A Szpari új hőse kivívná, hogy ne csak a „fiatal szabály” miatt szerepeljen

Nyíregyháza – A Siófok ellen is győzelemre játszanak a kék-pirosak.

Mint arról beszámoltunk, Mosonmagyaróváron Kártik Bálint góljával nyert a Szpari. A középpályás nyáron érkezett Nyíregyházára, akivel a klub honlapja beszélgetett.

 

– Milyen érzés volt gólt lőni?

– Nagyon jó. Meglepődtem, mert a szünetben még úgy volt, hogy nem én állok be. Aztán szóltak, hogy készüljek, mégis én jövök. A lövésénél nagyon meglepődtem, hogy nem ért bele senki a labdába, és örülök, hogy góllal járulhattam hozzá a sikerhez. Nagyon nehéz mérkőzés volt.

 

– A felkészülési meccseken több poszton is játszottál. Melyik áll hozzád a legközelebb?

– Debrecenben védekező középpályásként és belső védőként játszottam. Mátyus János kipróbált mindkét szélen is védekezésben, és számomra fontos, hogy minél több tapasztalatot szerezzek. De a legfontosabb, hogy játszhassak.

 

– Fiatalként nagy teher van rajtatok?

– Teher mindenkin van. Én azt szeretném kivívni, hogy ne csak a „fiatal szabály” miatt szerepeljek, hanem mert ott a helyem. Szeretnék bizonyítani.

 

– Milyen tervekkel érkeztél Nyíregyházára?

– Hogy minél többet fejlődjek ebben a szezonban. Úgy éreztem, ez az év nagyon fontos lehet a pályafutásom szempontjából. Egy nagy múlttal, komoly ambíciókkal rendelkező klubhoz kerültem, és remélem, kiharcoljuk a feljutást.

 

– Segített, hogy nem egyedül vagy Debrecenből?

– Igen, de a többi csapattárs is nagyon gyorsan befogadott. Persze könnyebb, hogy Barna Szabolcs személyében van egy kortársam is, akivel jól ismerjük egymást és együtt jöttünk.

 

– A hétvégén a Siófok érkezik. Mit vársz a találkozótól?

– Az eredményeik alapján egy erős csapat érkezik, előttünk vannak a tabellán, de mindenképp nyerni akarunk hazai pályán.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC