nb1.hu

Hatalmas meglepetés, az újonc legyőzte a Zalaegerszeget

Mosonmagyaróvár - Néhány rövidzárlat okozta a Zalaegerszeg vesztét.

Vasárnap kezdetét vette az NB II 2016-2017. évi sorozata, melynek nyitó fordulójában a ZTE FC az újonc Mosonmagyaróvár vendégeként lépett pályára. Nem sikerült a zalaiak rajtja, vereséggel távoztak Gyirmótról – írja a zaol.hu.

 

A bajnoki nyitányt tulajdonképpen semleges helyszínen rendezték, hiszen a mosonmagyaróvári stadionban zajló munkálatok miatt egyelőre még nem rendezhetnek bajnoki találkozókat az MTE otthonában. Debülált az  új szabály is, hiszen valamennyi csapatnak   folyamatosan szerepeltetni kell  két,  1996. január elseje után született  labdarúgót. A ZTE FC-nél a már tapasztaltabb  játékosnak számító Bedi Bence mellett Végh Gábort kapott helyet a kezdőcsapatban a fiatal szekcióból, akinek egyben ez volt a bemutatkozása is   bajnoki találkozón  az egerszegi csapatban.

 

Hiába kezdeményezett többet a ZTE FC,  a 12. percben hátrányba került.  Patvaros a kezdőközben,  utolsó emberként vesztette el a labdát, Magasföldi megszerezte és Lakival gyakorlatilag ketten  indultak a kapu felé, végül a  kiszolgáltatott helyzetben lévő Szappanos mellett Laki 10 méterről helyezett a kapuba, 1-0. Az MTE először jutott el a kapuig, hiszen addig az egerszegiek támadtak  és a folytatásban is, csakhogy a zalaiak védekezésében óriási lyukak tátongtak. A 19. percben zalai szöglet után két érintés után  Laki indult meg és csak azzal úszták meg az egerszegiek, hogy Szappanos a 16-oson kívülre futva, lábbal tisztázott. Ettől függetlenül a ZTE FC játéka dominált, irányította a játékot, de helyzet nélkül, miközben a Mosonmagyaróvár villámgyorsan és pontosan kontrázott. Az egerszegiek erőfeszítéseit  a 35. percben viszont már siker koronázta: Villám jobbról adott lágyan középre, Daru az ötösön a hosszú oldalról szépen ívelt fejjel  kapura és a kissé meglepett Tarczy felett a labda a léc alatt hullt a hálóba, 1-1. A gól nagyon kellett az egerszegieknek, hogy közelebb maradjanak a tervezett három pont megszerzéséhez.

 

A  szünetben a ZTE cserélt, Patvaros helyett Nagy T. érkezett  a pályára. Annyiban változott a játék képe, hogy az MTE 1904 önmagához képest valamivel többet birtokolta a labdát, összességében viszont a ZTE irányított. A hazaiaknál Magasföldi és Laki volt az, akik mozdulatain látszott, hogy képesek a váratlan megoldásokra, a 64. percben aztán Daru lépett ki, de helyzetbe kerülve  elpepecselte a lehetőséget, az ellentámadásból pedig  Magasföldi tiszta helyzetben Szappanosba fejelt.   A ZTE FC ment előre az újabb gólért, de azt kell mondani, hogy éppen a támadásai végén nem volt elég határozott. A 76. percben pedig  szerencséje volt a zalaiaknak,. Amikor Darázs szépen lépett ki a jobb oldalon, 14 méterről szépen eltekerte Szappanos mellett de a kapufáról kifele pattant a labda.   A 79. percben viszont ez sem segített: középen kipattanó labdát Schmatovich szerezte meg és a védők között 14 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 2-1. AZTE FC innentől már versenyt futott az idővel is, s immár az egy pontért kellett harcolnia, ám sikertelenül.

 

Ezt a meccset a látottak alapján a ZTE veszítette el,   hiszen a kihagyások  megpecsételték a sorsát, az újonc MTE pedig nagyot harcolt, aminek  meglett az eredménye.

 

Edzői értékelések:

 

Király József (MTE): Egy szervezett, nagyon jó csapat ellen léptünk pályára, amely legutóbb az élvonalbeli feljutásért harcolt. Büszke vagyok csapatomra, hogy egy nagyon erős ZTE-t győztünk le.

 

Csató Sándor (ZTE): Gratulálok a hazaiaknak, akik maximálisan kihasználták hibáinkat. Nem játszottunk jól, különösen az első félidőben, de a másodikban úgy érzem, eldönthettük volna a találkozót. Jött a hazaiak újabb találata, s onnan már futottunk az eredmény után.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC