nb1.hu

Az Előre magyar játékosokkal harcolná ki a feljutást

Békéscsaba - A Viharsarkon szinte az egész csapat átalakul.

A Békéscsaba 1912 Előre felnőtt csapata a következő szezonban a másodosztályban fog szerepelni, ahol az első osztályhoz képest eltérő szabályozás érvényes a külföldi játékosokkal kapcsolatban, melynek közvetlen hatása van az utánpótlásra is.

 

A szabályozások értelmében tehát a külföldi játékosok igazolása és szerepeltetése a másodosztályú bajnokságban szinte az összes támogatás elvesztését eredményezné, ez pedig gyakorlatilag a klub működésének ellehetetlenüléséhez vezethetne.

 

A szankció alkalmazásától abban az esetben tekint el az MLSZ, amennyiben a „nem MLSZ nevelésű játékos” Magyarországon közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatos hallgatója, vagy egy évnél hosszabb ideje Magyarországon bejelentett munkaviszonnyal és állandó lakcímmel rendelkezik, vagy legalább három éve megszakítás nélkül magyarországi bejelentett lakcímmel rendelkezik.

 

– A játékosok jelen pillanatban szabadságon vannak és papíron június 30-ig mindenkit szerződés köt Békéscsabára – mondta Zoran Spisljak a klub honlapjának. – Természetesen vannak, akikkel már akkor elkezdtük a tárgyalásokat a folytatásról, mielőtt elmentek szabadságra. Ami biztos, hogy a légiósokra a következő szezontól nem számítunk, a klub saját nevelésű és csak magyar játékosokra építi majd a csapatot. Június elején térnek vissza a keret tagjai és akkor lesznek konkrét nevek, hogy ki az, aki távozik és ki az, aki marad. Az már egészen biztos, hogy szinte átalakul az egész csapat és a szakmai stábban is lesznek személyi változások. Nyilván a médiából már értesülhettek biztos távozókról – akiknek ezúton is köszönjük eddigi segítségüket – de a labdarúgás már csak ilyen: a szabályokat, előírásokat szem előtt tartva, a rendelkezésünkre álló erőforrásokkal legjobban sáfárkodva kell ismét kiharcolnunk a feljutást. Természetesen vetélytársainknak is hasonló feladatokkal kell megbirkózniuk, így aztán meglátjuk melyik csapat, milyen mértékben tud élni a lehetőségeivel.

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC