nb1.hu

Hat fordulót követően szerzett gólt Daru

Zalaegerszeg - A góllövőlista élére és az élvonalba vágyik a ZTE játékosa.

Az MLSZ elsőfokú licenszadó bizottsága elbírálta a beérkezett kérelmeket, és összesen 16 csapatnak kapott NB I-es indulási jogot, köztük – ahogy várható volt – a ZTE FC-nek is. A csapat pedig tett arról, hogy versenyben maradjon az élvonalért, hiszen a legutóbbi Gyirmót elleni találkozót 3-0-ra megnyerte. Daru Bence, a kék-fehérek támadója fontos találatot szerzett a meccsen, és ismét egyedül vezeti az NB II góllövő listáját. Megkeresésünkre elmondta: most csak az számít, hogy a Szeged ellen is megszerezzék a 3 pontot.

– Nem csak én, a csapat is hullámvölgybe került, rossz szériáink voltak – hallottuk Daru Bencétől, aki hat forduló után talált be ismét az ellenfél kapujába. – A Gyirmót elleni 3-0 viszont sok mindent megváltoztat, lökést ad a csapatnak. Amit elterveztünk, azt meg is valósítottuk játékunkkal, ráadásul vezettünk a szünetben, ami megnyugvást adott a csapatnak és az én lelkemnek is jót tett, hiszen végre ismét sikerült betalálnom.

Daru Bence arról is beszélt, hogy hozzájuk is eljutottak olyan hangok, miszerint nincs jó hangulat a csapatnál, de ezt cáfolni tudja és éppen ebből akarnak erőt meríteni a hátra lévő meccsekre.

– Természetesen a közbecsúszott vereségek miatt nem az öröm szigete volt az öltözőnk, ennek ellenére együtt voltunk és mindenki a másikat próbálta akkor is segíteni, mert ez egy ilyen közösség – mondta. – És ma is ilyen, hiszen nekünk most már minden meccs egyfajta kisdöntő lesz a bajnokság végéig, ehhez pedig egységesnek kell maradnunk. A Gyirmót elleni siker kulcsfontosságú volt, és a játékunk is bizakodásra adhat okot. Fontos, hogy szurkolóink is mellettünk legyenek, mi pedig az ő bizalmukat is maximálisan vissza akarjuk nyerni, hogy a végén együtt örülhessünk.

Daru Bence 16 találattal most ismét egyedül vezeti az NB II góllövőlistáját. Azt mondja, a bajnokság előtt 15 gólt tűzött ki maga elé, de amikor az ősszel már 11-nél járt, emelte a tétet.

– A csapat érdeke mindennél fontosabb, de én nem titkolom, hogy szeretnék a góllövőlistán is az élen végezni. A legfontosabb viszont tényleg az, hogy jussunk fel – tett még hozzá Daru Bence, aki bízik benne, hogy a Szeged ellen sokan buzdítják majd a csapatot – olvasható a Zalai Hírlap hasábjain.

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC