nb1.hu

Ronaldo lett az év játékosa, Ranieri az év edzője

Zürich – A malajziai Mohd Faiz Subri kapta a Puskás-díjat.

 

Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál válogatott futballistája lett 2016-ban a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA) az Év játékosa, az elismerést negyedszer érdemelte ki.

 

A 31 éves Ronaldo 2008, 2013 és 2014 után negyedszer érdemelte ki az elismerést. A támadó az előző szezonban klubjával megnyerte a Bajnokok Ligáját, a válogatottal pedig a franciaországi Európa-bajnokságot. Ronaldo hétfőn, a FIFA zürichi gáláján vette át a díjat.

 

az év legjobb férfi játékosa: Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid)

 

az év legjobb női játékosa: Carli Lloyd (amerikai, Houston Dash)

 

az év edzője férfi csapatnál: Claudio Ranieri (olasz, Leicester City)

 

az év edzője női csapatnál: Silvia Neid (német válogatott)

 

FIFA Puskás-díj (az év legszebb gólja): Mohd Faiz Subri (malajziai, Penang)

 

 

FIFA Fair Play-díj: A kolumbiai Atlético Nacional, amely felajánlotta a Copa Sudamericana győztesének járó trófeát a brazil Chapecoensének, miután utóbbi klub 19 játékosa november végén, a kupadöntőre utazva repülőgép-szerencsétlenségben életét vesztette. Később a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség a Chapecoensét nyilvánította a második számú kontinentális kupasorozat győztesének.

 

az év szurkolói: az FC Liverpool-Borussia Dortmund találkozó nézői, akik együtt énekeltek a hillsborough-i katasztrófa évfordulóján

 

Az Év csapata:

Manuel Neuer (német, Bayern München) – Marcelo (brazil, Real Madrid), Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid), Gerard Piqué (spanyol, FC Barcelona), Dani Alves (spanyol, Juventus) – Andrés Iniesta (spanyol, FC Barcelona), Toni Kroos (német, Real Madrid), Luka Modric (horvát, Real Madrid) – Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid), Luis Suarez (uruguayi, FC Barcelona), Lionel Messi (argentin, FC Barcelona)

 

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC