nb1.hu

Rossi eddigi legjobb kispesti meccse!

Budapest - A fájó vereség után már előre néz Oenning, a Vasas mestere!

Az NB I 17. fordulójának rangadóján hátrányból fordítva állította meg az éllovas Vasas együttesét a kispesti gárda! Bár a félidőben még az angyalföldiek vezettek Pavlov góljával, a második játékrészben azonban egy huszáros hajrával, Prosser és Eppel találataival behúzta a mérkőzést a Honvéd!

 

A két mester nyilatkozata a mérkőzés után :

 

 

Marco Rossi:

 

„- Amióta Kispesten vagyok, ez volt a csapatom legjobb meccse. Minden értelemben, taktikailag, hozzáállásban. A szív vitte előre a játékosokat. Fizikálisan is jól végigbírták a mérkőzést. A világ legnagyobb igazságtalansága lett volna, ha nem nyerünk ma. Az egyenlítés után egy játékosunk sérülten feküdt, a játék ment tovább és az ellenfél észrevette, hogy a jobb oldali védekező játékosunk nincs helyén és oda játszották a labdát. Szerencsére nem lett baj. Hogy, miért nem kezdett Prosser? Ha az embernek két olyan támadója van, mint Lanzafame és Eppel, akkor mindkét játékosának helyet teremt a csapatában. Más felállásban Kosztát kellett volna kitenni, de akkor a fiatal ajánlásnak nem feleltünk volna meg. Márpedig nálunk ez kőbe vésett dolog, hogy két 96-os születésű mindig játszik. Azt mondtam a meccs előtt, hogy ma azok lesznek a legfontosabb játékosok, akik csereként jönnek be, mert nekik kell hozzátenni az extrát. És lényegében ez is történt. Itt nincsenek hősök, itt van egy csapat, van egy edző, akit követni kell és mi egymásért és a Honvédért küzdünk. Ahogy megyünk bele a télbe, egyre rosszabbak a pályák a labda össze-vissza pattog. Nehéz játszani a futballt az ilyen pályákon, de alkalmazkodnunk kell. Ezért is szeretném megköszönni a játékosoknak, hogy a nehézségek ellenére betartottak ma minden edzői utasítást és megnyerték a meccset. A komolyabb célokért tovább álmodunk és dolgozunk. „

 

 

Michael Oenning:

 

– Rendkívül intenzív meccset vívott a két csapat. Látszott, hogy nagyon jól ismerik egymást a felek, és hasonló játékerőt képviselt mindkét csapat. A párharcokon volt a hangsúly ezen a mérkőzésen.
Amikor megszereztük a vezetést, akkor még hátra volt 20 perc, ami általában elég szokott lenni ahhoz, hogy ezt meg is tartsuk. De jött egy balszerencsés egyenlítés. Majd a középkezdés után azonnal megszerezhettük volna ismét a vezetést, ám Berecz sistergős kapufát lőtt. Megítélésem szerint ez volt a valódi fordulópontja a meccsnek, és jött az utolsó perc, amikor egy szabadrúgás után ellenfelünk eldöntötte a találkozó sorsát.  Ilyen a labdarúgás, előfordulhatnak ilyen mérkőzések. Gratulálok a Honvédnak, jól játszottak a mai nap folyamán, megérdemelt a győzelmük.  Nem lepett meg az ellenfél játéka. Otthon a Honvéd különösen jól szerepel. Sok gólhelyzet nem volt az első félidőben, összességében azt kaptam, amit vártam a mérkőzéstől. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy nem várhatjuk el magunktól, hogy 90 percig az ellenfél 16-osán belül tartózkodjunk. De nem esünk kétségbe, és ez a vereség nem fog minket az utunkról eltéríteni, végezzük tovább a munkánkat és haladunk előre. Megrázzuk magunkat és készülünk a Győr elleni keddi kupameccsre.

 

Forrás: honvedfc.hu és vasasfc.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC