nb1.hu

Vanczák csak a VIP-páholyból nézheti saját búcsúmeccsét

Budapest – 12 évig szolgálta a válogatottat, de nem kap lehetőséget.

A magyar válogatott 19.45-től Svédországot fogadja barátságos mérkőzésen a Groupama Arénában. Az összecsapás mindenképpen az ünneplés jegyében fog telni, hiszen a 107 válogatottsággal rekorder, Király Gábor és a 94-szeres válogatott Juhász Roland is kedden búcsúzik a nemzeti csapattól.

 

Szintén kedd este búcsúztatják a 79-szeres válogatott Vanczák Vilmost és az 59-szeres válogatott Hajnal Tamást, ők azonban nem léphetnek pályára, mert Bernd Storck szövetségi kapitány inkább a fiataloknak szeretne lehetőséget adni.

 

– Természetesen szerettem volna játszani a svédek ellen, de a Bernd Storck azt mondta, csak két játékosnak, Rolandnak és Gabinak tud játéklehetőséget biztosítani – mondta Vanczák Vilmos a Borsnak.

 

A 33 éves belső védő 12 évig szolgálta a válogatottat, ezért a szövetségen keresztül kérvényezte a játéklehetőséget.

 

– A korlátozott cserelehetőség miatt a többi helyet az aktív játékosoknak tartja fenn a kapitány. Tiszteletben tartom a döntését, de jobb lett volna a pályán búcsúzni – tette hozzá. Vanczák így is izgatott, várja az esti ceremóniát és a meccset, amit így a Groupama Aréna VIP-páholyából néz majd végig. De előtte bemegy az öltözőbe, hogy személyesen is elbúcsúzzon egykori csapattársaitól.

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC