nb1.hu

Kiállított edzők meccse: köszönet az éllovasnak!

Balmazújváros – Beteg kislányon segítettek. Első balmazi közvetítés!

Mint jeleztük, a hétvégi, Balmazújváros-Gyirmót meccs miatt az MLSZ Fegyelmi Bizottsága eltiltotta a vendégek szinte teljes szakmai stábját és a hazaiak masszőrét. Gyirmóti szemszögből már bemutattok a fölöttébb érdekes találkozót, most a balmaziak egyik írása következik.

 

„A szombati ellenfelünk, a Gyirmót gyakorlatilag már bajnok, és tíz emberrel most is megmutatták, hogy miért is. A korai kiállítással szinte egy új mérkőzés kezdődött, ami ha nem is volt a legszínvonalasabb idei kilencven percünk, egy pillanatra sem unatkozhattunk, mert végig parázs volt a küzdelem. Feczkó Tamást vasárnap délután kérdeztem a találkozóról, aki nem a játék boncolgatásával kezdte válaszát.

 

– Először is szeretnék köszönetet mondani a Gyirmót játékosainak, vezetőinek, a mi játékosainknak, vezetőinknek, szurkolóinknak, hogy valamennyien segítették Cserép Kittike gyógyulását. A futballistáink teljes mellszélességgel a jótékony akció mellé álltak, s a szervezés terén is mindent elkövettek, hogy ez egy felejthetetlen este legyen a kislány, és a szimpatizánsaink számára is. Nagyon jó tudni, hogy ilyen mély érzésű emberek vesznek körül bennünket. Mikor otthon meséltem, hogy mire készülünk, a lányaim is rögtön küldtek a kedvenc játékaikból az alkalomra. A ma délelőtti edzésre is kilátogatott Kittike az anyukájával, és a testvérével, s mosolyát látva mindnyájunkban megfogalmazódott az az érzés, az a gondolat, hogy melyek is a legfontosabb dolgok az életünkben. Szurkolóink közül sokan nem tudják, hogy szombat délelőtt elhunyt Fekete Ádám édesapja, a labdarúgónk karjai között. Ez a két esemény, ha lett megsokszorozta az erőinket, melynek ez a szép győzelem lett az egyik eredménye. Játékosaink ismét bizonyították, hogy nagyszerű labdarúgók, és remek emberek. A mérkőzésen a Gyirmóttól láthattuk, hogy miért is vezeti utcahosszal a másodosztályt, s tíz emberrel is több nagy helyzetet alakítottak ki a kapunk előtt, míg hátul stabilak maradtak. Ám úgy érzem, hogy a mi csapatunk rászolgált a győzelemre, méltó ellenfelei voltunk a bajnoknak. A fiúk végig fegyelmezetten, taktikusan, egymást segítve hajtottak az utolsó percig. Ez a mentalitás, és a szurkolóink segítsége együtt eredményezte, hogy az utolsó percekben mi szereztük meg a győztes gólt. Ezzel mi vagyunk az első olyan csapat, amely 2016-ban megverte ezt a kiváló együttest. Soha nem fogjuk elfelejteni, hogy a mérkőzés lefújása után még vagy 15 percig senki sem mozdult a helyéről a lelátón. Ez egy fantasztikus élmény, egy fantasztikus este volt, fantasztikus emberekkel.

 

– A korai kiállítás új helyzetet teremtett. Az első játékrészben mintha nem találtuk volna, hogy mit is kellett volna játszani ellenük.

– Az első félidőben maradtunk az előre megbeszéltek szerinti futballunk mellett, majd a szünet után váltottunk, s az utolsó húsz percben pedig még több kockázatot vállaltunk fel. Ezért ekkor az ellenfelünk előtt is több lehetőség adódott. Ám az elejétől kezdve nem támadhattunk nyíltsisakkal, hiszen akkor elmaradt volna ez az örömünnep.

 

– A Gyirmót támadói ilyen csökkentett létszámban is nagyon veszélyesek voltak.

– Én örültem, hogy Máté Janit lecserélték a kiállítást követően, mert ő egy kiváló csatár. Ám így is ottmaradt Simon Attila, és Simon András, akik bármikor képesek egy meccset eldöntő villanásra. Rajtuk kívül ott volt még Vass Patrik is, akit én korábban is az NB I egyik legjobb szélsőjének tartottam.

 

– Jól összerázódott az éllovas mögötti élmezőny.

– Nem foglalkozunk a tabellával, csak a következő feladatra figyelünk, ez pedig a Szeged lesz.

 

– A Kisvárdával május 15.-én, vasárnap 18:15 órától tévés mérkőzést játszunk a Sporttéren.

– Büszkék is vagyunk rá, hiszen ez lesz az első tévés meccs Balmazújvárosról, ami a városnak, a klubnak, és a csapatnak is egy óriási elismerés. Bízunk benne, hogy majd akkor is sok szurkolónk látogat ki, demonstrálva ezzel azt is, hogy mennyire szeretik itt a labdarúgást.”

 

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC