nb1.hu

Hárman is távozhatnak a Fraditól, török sztárcsapattal játszik a Vidi

Három fiatallal kötött profi szerződést a DVSC, igazolt az ETO, hosszabbított Gazdagék vezetőedzője.

FERENCVÁROS

Külföldi sajtóértesülések szerint hárman távozhatnak a Ferencvárostól.

A zte.hu szúrta ki, hogy Stjepan Loncar a kazah Asztanához szerződhet egy évre kölcsönbe, Nikolai Baden Frederiksen a svéd Hammarbynál folytathatja, míg Roko Baturina Portugáliába igazolhat abban az esetben, ha a spanyol Racing Santander nem emel a Fradinak küldött 300 ezer eurós ajánlatán, hiszen egy meg nem nevezett portugál klub 700 ezer eurót ajánlott.

Loncar az előző szezont a belga Kortrijknél töltötte kölcsönben, míg Baturina a Santandernél futballozott szintén kölcsönben. Frederiksen a holland Vitesse játékosa, a Fradinál 2024. január 15-ig szerepelhet kölcsönben, a zöld-fehéreknek pedig opciós joguk van a megvételére – ennek ellenére nem valószínű, hogy marad, hiszen nem tudott alapemberré válni.

 


FEHÉRVÁR

Péntektől vasárnapig Szlovéniában készül a Vidi, a háromnapos összetartás közben, szombaton 17:30-kor pedig Kranjban – a Szlovén Labdarúgó-szövetség edzőközpontjában – a Trabzonspor ellen lép pályára Bartosz Grzelak együttese – számolt be róla a klub honlapja.

A török sztárcsapat az előző idényben a bajnokság 6. helyén végzett, keretükben olyan ismert játékosok szerepelnek, mint az északmacedón válogatott, a korábban az Újpesten és a La Ligában megforduló Enis Bardhi, a 14-szeres spanyol válogatott Marc Bartra, a korábbi Aston Villa-játékos Mahmoud Trezeguet, vagy a vb-bronzérmes horvát Mislav Orsic.

A találkozóra a szervezők tájékoztatása alapján zárt kapuk mögött kerül majd sor.

DVSC

A klub profi szerződést kötött három, a DVSC Labdarúgó Akadémián nevelkedett és nevelkedő ifjú labdarúgóval.

A klubhonlap közlése alapján Fábián Bence, Takács Bence és Tercza Gergő tehetséges, szépreményű játékosok, akik így lehetőséget kapnak arra, hogy befussák azt a pályafutást, amire képességeik és szorgalmuk feljogosítja őket. Mindezt kedden sajtótájékoztatón jelentette Makray Balázs, a DVSC Labdarúgó Akadémia ügyvezetője, valamint Herczeg András, az akadémia szakmai vezetője.

ETO

Dél-Amerikából érkezett az ETO újabb szerzeménye.

Az argentin utánpótlás-válogatott Luciano Vera balhátvéd a River Plate utánpótlásában nevelkedett, majd a klub második csapatában játszott 2021-ig. Onnan két évvel ezelőtt érkezett Európába, a dunaszerdahelyi DAC játékosa lett, majd kölcsönbe előbb Somorjára, később hazájába, az argentin másodosztályú Deportivo Maipú gárdájához került.

A 2002-es születésű játékos a győriek közleménye szerint a védelem mindkét szélén bevethető, gyorsaságának köszönhetően gyakran lép fel a támadásokkal, így az előkészítésekben is nagy szerepe lehet.

Boldog vagyok, hogy itt lehetek, szerettem volna mindenképp visszatérni Európába, örülök, hogy ezt egy ekkora csapatban tehetem meg, mint az ETO” – kezdte Vera a klubhonlapnak. „Legjobb tudásommal szeretném segíteni a klubot, hogy együtt sikeresek legyünk.”

Köteles Lászlóval együtt az egész szakmai stáb sokat vár az új igazolástól.

Jó mentalitású, agresszív, gyors védővel erősödött keretünk, akitől azt várjuk, hogy a védőfeladatai mellett a támadásokat is segíteni fogja. Örülünk, hogy itt van, minőségi igazolás, aki reményeink szerint gyorsan beilleszkedik a csapatba” – mondta Köteles László.

PHILADELPHIA

A 2026-os szezonig meghosszabbította szerződését a Philadelphia Union vezetőedzője, Jim Curtin – jelezte az MTI.

A 44 éves szakember 2014 óta irányítja a Gazdag Dánielt foglalkoztató gárdát, amely a tavalyi döntőt tizenegyesekkel veszítette el a Los Angeles FC-vel szemben. Curtint 2020-ban és 2022-ben is az év edzőjének választották az MLS-ben. Nála több alapszakasz- és rájátszás-győzelemmel, valamint mérkőzéssel senki sem rendelkezik a klubban.

A Philadelphia jelenleg a keleti főcsoport hatodik helyén áll, Gazdag ebben az idényben hétszer volt eredményes.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC