nb1.hu

Dárdai Pálra top csapat vetette ki a hálóját

Berlin – Már fel is vették a kapcsolatot a Herthával.

A német Kicker értesülése szerint a Bundesliga 16. helyén álló Wolfsburg Dárdai Pált szeretné vezetőedzőnek.

 

Az előző szezonban a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolcig jutó együttes pocsékul kezdte az idei szezont. Kilenc mérkőzésből csak egyet tudott megnyerni, így jelenleg osztályozós helyen áll a bajnokságban.

 

A Wolfsburg vezetősége október 17-én menesztette Dieter Heckinget, aki négy évig irányította a gárdát, azóta a klub egykori játékosa, Valérien Ismaël irányít, ám hosszú távon nem vele képzelik el a jövőt.

 

A Wolfsburg közvetítőkön keresztül kapcsolatba lépett a Hertha vezetőedzőjével, Dárdai Pállal, de arra kevés az esély, hogy a magyar szakembert sikerül elcsábítania Berlinből – írja a Kicker. Hozzáteszi a német lap, hogy a Farkasok vezérkara több évre szóló, a jelenleginél sokkal jobb anyagi feltételeket tartalmazó szerződést kínálna Dárdainak, aki azonban nem szeretné elhagyni a német fővárost.

 

„A Herthánál dolgozom, a szívem a klubé. De tény, hogy edzőként vagy játékosként aligha maradhat egy ember tizenöt évnél többet ugyanannál a klubnál. Ezért jó munkát kell végezni, hogy jó ajánlatok érkezzenek – reagált a Bildnek Dárdai Pál a távozásával kapcsolatos felvetésre. – Az utóbbi időben öt vagy hat ügynök is érkezett, kecsegtető ajánlatokról beszéltek. Meglátjuk, mit hoz a jövő. Egyéves szerződésem van, tavasszal mindig leülünk a klubmenedzser Michael Preetzcel, és beszélgetünk. Amíg mindkét fél elégedett, addig Berlinben folytatom” 

 

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya jól érzi magát a Herthánál, ahol legendának számít. Nemrég a Hertha vezetősége a Twitteren gratulált Arséne Wengernek, aki 20 éve irányítja az Arsenalt. A berlini klub az üzenetben vicces utalt is rá, hogy azt szeretnék, hogy Dárdai is hasonló karriert fusson be náluk.  

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC