nb1.hu

Honvéd: kulcsjátékos hosszabbított – reakciók

 

Szerződést hosszabbított a Honvéddal Kerezsi Zalán, aki öt éve, 15 éves kora óta pallérozódik Kispesten, és mára nemhogy kulcsemberré nőtte ki magát, de a jövő egyik legfontosabb játékosa is lehet a klubnál.

Nagyon örülök ennek a bizalomnak, sokat jelent, hogy több év volt még hátra a szerződésemből, de a klub meghosszabbította azt. Voltak lehetőségeim, azonban a Honvédnál hosszú távú projektről van szó, amiben szeretnék részt venni, hiszen kölcsönös a bizalom egymás irányába. Szeretnék fontos tagja lenni a csapatnak, gólokkal, gólpasszokkal segíteni. Már a felkészülés első heteiben is nagyon jó egység kezd kialakulni, bízom benne, hogy csapatként bármire képesek lehetünk. Egyetértek azzal, hogy nekünk, az U21-es válogatottban szereplő fiataloknak már komolyabb szerepet kell vállalni, itt a lehetőség, meg kell mutatni, mire vagyunk képesek! Érdekes szituáció, hogy már nálunk fiatalabbak is vannak a keretben, miközben szerencsére rutinnak sem vagyunk híján, Ivan Lovric, Tomás Tujvel vagy éppen a nyáron érkező Adorján Krisztián mindannyiunknak sokat segíthet, ahogy Kovács Nikolasz tapasztalata is fontos a csapatnak. Emellett a szurkolóinkat is szeretném kiemelni, nem sok helyen fordul elő, hogy a kiesés után ilyen hangulat fogadja a csapatot egy edzőmeccsen. Érzem a szeretet, a maradásomban ez is szerepet játszott. Az elsődleges célunk, hogy visszakerüljünk az NB I-be és ott is komoly terveink vannak, magyarokra, akadémistákra építve szeretnénk nagy célokért küzdeni. Szeretnék a feljutásban komoly szerepet játszani, utána pedig az NB I-ben is meghatározó játékosként segíteni a csapatnak. Biztos, hogy kemény szezon előtt állunk, bízom a sikerekben, de valószínűleg lesznek nehezebb, kevésbé jó meccseink is, ettől függetlenül elengedhetetlen, hogy a tűz mindenkinek ott lobogjon a szemében!“ – mondta Kerezsi a klubhonlapnak.

A 19 éves támadó hosszabbításáról Kun Gergely ügyvezető így nyilatkozott:

„Fontos számunkra az értékeink megtartása és fejlesztése, szeretnénk minél magasabb szintre juttatni őket. Mi nem úgy képzeljük el a csapatépítést, hogy hozunk egy csomó játékost és melléjük csatlakoznak be a saját nevelésűek, hanem a saját nevelésű bázisunkhoz csatlakoznak az érkezők. Kerezsi Zalán is fontos tagja ennek a Honvéd-nevelésű magnak, akiben hosszú távon gondolkozunk, hiszen egy remek mentalitású srácról beszélünk. Zalán igen fiatalon szerzett már NB I-es és a NB II-es tapasztatot is, nemcsak futballistaként, hanem a személyiségét tekintve is remekül illeszkedik a közösségbe, intelligens, szorgalmas játékos, ilyen típusú labdarúgókat szeretnénk látni a Honvéd öltözőjében. Semmiképpen sem szeretnénk aprópénzre váltani az értékeinket, az a cél, hogy itt maradjanak velünk, fejlesszük őket, jussunk fel, legyünk sikeresek az NB I-ben, s ennek az útnak a részeként nemzetközi karrierre is készen álljanak a srácok. Ez fontos szakmailag és a nemzetközi transzferek gazdaságilag is lényegesek a klub számára.“

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC