nb1.hu

Dárdai Pál játékosa intézte el a magyar válogatottat

Budapest – Sajnos csak kettő volt a magyarok igazsága Svájc ellen.

A magyar válogatott második selejtezőjét sem tudta megnyerni, Dzsudzsák Balázsék Svájctól kaptak ki.

 

Magyarország-Svájc 2-3

 

A mérkőzés gyorselemzése

 

Olyan meccset játszott a két gárda, amelyik remekül szolgálja a labdarúgás hírverését. Végig nagy volt az iram, lelkesek voltak a futballisták, senki nem alibizett. Mindkét oldalon voltak lehetőségek, az első félidőben a svájciak álltak a legközelebb a gólszerzéshez, de egy támadás során előbb Gulácsi védett bravúrral, majd Stieber mentett fejjel a gólvonalon.

 

Azt, hogy a szakemberek is elégedettek voltak a látottakkal jelzi, hogy egyik szövetségi kapitány sem cserélt a szünetben. Cserébe még jobb lett a meccs, sajnos Lang hatalmas hibája után megszerezték a vezetést a svájciak. Azt, hogy mennyire erős volt ma este a magyar válogatott jelzi, hogy nemcsak az első, hanem a második, helvétek által szerzett gól után is egyenlíteni tudott. A legvégén viszont éppen a hatalmas mentális- és fizikai igénybevétel miatt lehettek a védőink fegyelmezetlenek- és figyelmezetlenek, mert finoman fogalmazva is elkerülhető gólt sikerült összehozniuk, amely megpecsételte a sorsunkat.

 

A magyar válogatott az egyik pontot legalább megérdemelte volna.

 

 

 

A mérkőzés kulcspillanata

Mindenki azt hitte, már csak az időt húzza a 87. percben 2-2-nél a svájciak szövetségi kapitánya, Vladimir Petkovic, amikor Mehmedi helyett Valentin Stockert küldte a pályára. Dárdai Pál játékosa azonban pár pillanattal később eldöntötte a mérkőzést. Reméljük, Pali majd jelzi neki a Hertha edzésén, hogy nem kellett volna…

 

 

A mérkőzés főszereplője

Szalai Ádám két gólt szerzett, fegyelmezett volt, sokat harcolt és küzdött, végig megjátszható volt. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott egy európai átlag feletti színvonalú találkozón.

 

 

A mérkőzés osztályzata: 10/8

 

Magyarország-Svájc 2-3 Élő közvetítés a linkre kattintva olvasható

 

A csoport további mérkőzései

Portugália–Andorra 6–0 (Cristiano Ronaldo 2., 4., 47., 68., Cancelo 44., André Silva 86.)
Lettország–Feröer 0–2 (Nattestad 19., Edmundsson 70.)
 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC