nb1.hu

Bejelentést tett a Videoton vezetőedzője

Március 15-én került bejelentésre, hogy Bartosz Grzelak lett a Videoton vezetőedzője, a megállapodás szerint 2025. június 30-ig. A legfontosabb kitétel az volt a fehérváriak számára, hogy nem (volt) ismeretlen feladat a svéd-lengyel szakember számára, hogy az élvonalban tartson egy adott csapatot.

A kinevezésekor Juhász Roland sportigazgató a következőket mondta: „Fontos szempont volt a választásnál, hogy olyan edzőről beszélünk Bartosz személyében, akinek nem ismeretlen ez a helyzet, ugyanis az AIK-nál hasonló szituációban vette át, majd ezüstéremig és nemzetközi kupaszereplésig vezette a csapatot. Az első pillanattól éreztük rajta a nyitottságot és motivációt a feladat iránt. Már amikor először leültünk vele beszélgetni, látszott, hogy utánanézett a csapatnak, tisztában volt a játékosainkkal. Több lehetőség közül választotta a Vidit, nagyon szimpatikus volt, hogy éreztem rajta, hogy itt akar dolgozni. Meggyőzött minket, bízunk benne, hogy egy olyan új impulzust ad a csapatnak, aminek köszönhetően az utolsó tíz mérkőzésre a csapat elindul felfelé.”

A fehérváriak nem igazán indultak el felfelé a tabellán, a bennmaradásukat is csak a legutolsó fordulóban biztosították be Angyalföldön.

Az NB1.hu információi szerint a Vasas elleni mérkőzés előtti napokban összeült a fehérvári válságstáb Juhász vezetésével, hogy elkezdjenek arra az esetre is felkészülni, ha a Vidi kiesik az élvonalból. Értesüléseink szerint ezen a megbeszélésen az is elhangzott, hogy osztályváltás esetén megválnának a szakvezetőtől, akinek a helyére magyar trénert neveznének ki.

A Videotont azóta a hivatalos bejelentés szerint elhagyta a névadó szponzora (úgy tudjuk, a következő bajnokságra ettől még biztosított a költségvetés), több légiósa is távozott már, az érkezők oldalán egyelőre csak Spandler Csaba található, aki Felcsútról tette vissza a székhelyét Székesfehérvárra.

A jelek szerint viszont az is eldőlt, hogy a vártnál gyengébb, de végül bennmaradást érő szereplésnek köszönhetően Grzelak marad a vezetőedző, amit maga erősített meg egy Instagram-sztoriban, amiről a képernyőfotót a Vidi egyik hűséges fanatikusa juttatta el az NB1.hu-nak.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC