nb1.hu

Gera: Az Eb-n mutatott játéknál is jobbra lesz szükség Svájc ellen

Telki – Korhut reméli, szerepet kap Storcktól, Vida próbált Gerától tanulni.

A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn Telkiben tartott sajtótájékoztatót a Svájc elleni vb-selejtező előtt. Gera Zoltán nagyon nehéz mérkőzésre számít a svájciak elleni világbajnoki selejtezőn, de bízik abban, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány kidolgozza a megfelelő taktikát, amit a válogatott a héten be tud gyakorolni.

 

A Feröer-szigetek otthonában játszott gól nélküli döntetlen alkalmával Gera Zoltán még nem volt ott a pályán, az Eb egyik legjobb magyar játékosa sérülését követően újra bevethető. A Ferencváros 37 éves futballistája elmondta, talán még a kontinensviadalon mutatottnál is jobb játékra lesz szükség ahhoz, hogy a válogatott legyőzze a rendkívül erős svájci csapatot, ugyanakkor a hazai pálya mindenképpen előnyt jelent. Hozzátette, a szövetségi kapitány eddig mindig megtalálta a legmegfelelőbb taktikát, amivel sikeresek tudtak lenni.

 

"Nagyon fontos, hogy mi a tudásunk legjavát nyújtsuk hazai pályán. Az mindenképp mellettünk szól, hogy hazai pályán, a közönségünk előtt játszunk."

 

Korhut Mihály új csapatával, az izraeli Hapoel Beer Sheva együttesével már az Európa Ligában is komoly sikereket ért el, például győzni tudott az Internazionale otthonában.

 

"Aki látta a mérkőzéseinket, az tudja, sikerült egy élcsapathoz kerülnöm. Remélem, a válogatottban is szerepet kapok, és minél jobb teljesítményt tudok majd nyújtani"– mondta a védő.

 

Az előző héten a keret – légiósok nélkül – az U21-esekkel közösen készült, a fiatalok közül Vida Máté akár a svájciak ellen is bizonyíthat:

 

"Nagyon hasznos volt az elmúlt egy hét, próbáltam az idősebbektől, különösképpen Gera Zoltántól sokat tanulni. Bízom benne, hogy idővel talán a váltótársa lehetek".

 

A magyar válogatott pénteken 20.45-től fogadja a svájci csapatot. A rivális az Európa-bajnok portugálok 2-0-ás legyőzésével rajtolt a sorozatban.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC