NB2 logó
NB3 logó
VasasVasas FCVasas-Csepel

A Vasas-Csepel edzőmeccsen eldöntötték az aranyérem sorsát

Simon Zoltán - 2017. január 21. szombat 17:41
Budapest – Minden posztra két kiváló, Kleinheisler nem is kellett.
Kép forrása: Vasas FC /Facebook

„Bajnokok leszünk!”

 

Ezt üvöltötte teli torokból az a Vasas-szurkoló, aki társaihoz hasonlóan 40 éve vár arra, hogy a kedvenc csapata újra bajnok legyen. Ott állt tetőtől-talpig piros-kékben a jégtáblán a Fáy utcában, és könnyes szemmel mesélte (mindig ezt és így szokta), hogy milyen érzés volt az, amikor ők voltak a legjobbak. És megint mindenki őt hallgatta, olyanok is, akik még nem is élhették át azt, hogy milyen érzés, amikor a kedvenc csapatuk az első Magyarországon.

 

Ott álltak több százan a mínusz nyolcszáz fokban ma délelőtt a Csepel elleni edzőmeccsen, mert pár hónapja újra hinni kezdtek. Hinni abban, ami alapból képtelenségnek tűnt még a nyáron. Hogy a kedvenceik a bajnokság végén megelőzik a brutális gazdasási és egyéb fölényben lévő Videotont és Ferencvárost, valamint azt a Honvédot, amelyiknek toronymagasan a legjobb az akadémiája és a tulajdonosa az, aki mindig megtalálja azt a légióst, aki a bajnokság toronymagasan legjobb játékosa (most éppen Davide Lanzafame).

 

Ott álltak és azt vették észre, hogy a kedvenceik rugdossák a gólokat, és hiába riogatott a meteorológiai egész napos zúzmarás köddel (akkor mínusz 999 fok lett volna), még a Nap is előbújt, hogy láthassa azt, ahogyan az erőnléti edző Ferenczi István a második félidőben gólt lő. Meg azt is, hogy a friss igazolás Gaál Bálint első „labdaérintéséből” megszerzi az első angyalföldi találatát, majd azt is, ahogyan a 147. kapufája után őrjöng, hogy miért nem volt eredményes.

 

 

„Bajnokok leszünk!”

 

A 69. percben üvöltötte az éterbe a semmi mással, csak és kizárólag a Vasassal foglalkozó fanatikus azt, amire mindenki vár az angyalok földjén. Lejátszották fejben a bajnokságot az edzőmeccs közben, de így tesznek nap, mint nap azóta, hogy megint jó a csapatuk. Jámbor János és Vancsa Miklós ugyanis nyáron, az utolsó pillanatban kiharcolt bennmaradáskor megígérte nekik, hogy a Vasas újra olyan csapat lesz, mint régen volt, amikor a legnagyobbak és nem a leglesajnáltabbak között emlegették a nevét. Az angyalföldieknek jelenleg ugyanannyi pontjuk van, mint az őszi első Videotonnak, a második Honvédnak, ráadásul megelőzik a Ferencvárost.

 

De nem csak előre tekintgettek a drukkerek, hanem a hátuk mögé is, ahol éppen átépítés alatt áll a halhattalan Illovszky Rudolfról elnevezett legendás retro stadion, a jelenlegi állapotokról a linkre kattintva érhető el a filmünk.

 

„Nem vagyunk kényszerhelyzetben, mert minden posztra két, kiváló képességű játékosom van” – ezt mondta a lefújás után mosolyogva az nb1.hu-nak Michael Oenning, akit egyébként olyan hatalmas varázslónak tartanak a piros-kékek drukkerei, mint Diego Cholo Simeonét az Atlético Madrid nem normális hívei. Oenningnek is mindenki hisz: a vezetők, a játékosok és a szurkolók is.

 

„A mester szerint kész vagyunk, nem kell kapkodnunk. Viszont már beszéltünk róla, hogy a középpályára azért még lehet, hogy kellene valaki. A legnagyobb értékünk az, hogy már megint együtt maradt a csapatunk. És azt is nyugodtan megírhatja, hogy nem is akartuk leigazolni Kleinheisler Lászlót. Én vezetem a Vasast üzemeltető társaságot és én sem vele, sem a klubjával nem beszéltem a megszerzéséről” – mondta az nb1.hu-nak Vancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezetője.

 

Ott álltak ma délelőtt több százan a mínusz nyolcszáz fokban az edzőpálya mellett, annak ellenére, hogy rémisztő időjárást jósoltak a meteorológusok. Mert a szurkoló az olyan, hogy egyből álmodozni kezd, ha tapasztal valami pozitív dolgot.

 

Az elmúlt 4 évtizedben rengetegszer jósolták és szerették volna azt, hogy a Vasas tűnjön el a süllyesztőbe a szurkolóival karöltve. De a klub mindig éltben maradt, annak ellenérére, hogy azért volt időszak, amikor pár hónapig nem létezett.

 

Most viszont nagyon sokan úgy vannak vele: ha nem a kedvenceik, akkor csak azért is az angyalföldiek legyenek az aranyérmesek.

 

 

’Bajnokok leszünk!”

 

Ezt üvöltötte az éterbe a 69. percben az a fanatikus, aki már ezerszer megfogadta, hogy soha többet nem megy Vasas-meccsre, soha többet nem lesz Vasas-szurkoló, hogy utána másnap reggel már megint csak a kedvenc klubjáról beszéljen, megint csak a piros-kékek foglalkoztassák.

 

Eddig mindent túlélt a csapatával, ugyanúgy, mint a társai…

 

Viszont annyira vágyik az aranyra ő is és a barátai is hogy félő, már az ezüstérem sem tudná megvigasztalni…

Cikk hozzászólások száma: 0

Szólj hozzá Te is!
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Ferencvárosi TC55
2Videoton FC55
3DVSC37
4Újpest FC37
5Budapest Honvéd36
6Paksi FC35
7Swietelski Haladás30
8DVTK30
9Puskás Akadémia FC30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő27
11Mezőkövesd Zsóry FC27
12Vasas FC26
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!