NB2 logó
NB3 logó
NyíregyházaVéber GyörgyVéber-interjú

Véber szerint a Rudolf-Tisza kettős miatt lesznek markáns harcolók

Simon Zoltán - 2017. január 26. csütörtök 10:48
Nyíregyháza – A Szpari vezetőedzője elismeri a felcsútiak erejét, de…

Szenvedélyes!

 

Détári Lajos, Urbán Flórián, Kovács Zoltán, Lipcsei Péter, Mészöly Géza, Juhár Tamás, Kenesei Krisztián, Mátyus János és Dragóner Attila mellett Véber György volt az, aki egyből és mindig mindenben segített, amikor elkezdtem a pályafutásomat. Soha nem volt olyan, hogy egyetlen kérdésemre sem válaszoltak volna, mindig igazat mondtak és rengeteg olyan dologra hívták fel a figyelmemet mosolyogva a válaszaikban vagy háttérbeszélgetések alkalmával, amikre magamtól soha nem jöttem volna rá.

 

Tegnap olyan napom volt, hogy a Flórival többször is beszéltem telefonon, mert kiforgatták a szavait, a Dragival meg belefért egy baráti kézfogásra egy olyan napon, amikor mérföldkőhöz érkezett a pályafutása (ugyanolyan jó lesz, mint játékosnak volt, ebben biztos vagyok), a Véber Gyurival meg beszélgettem egy jót a Vasas-Szpari után.

 

 

Véberről nagyon sokan tudják ám, hogy milyen ember. Ám van egy nem is elhanyagolható bökkenő: az ítészek 99%-a nem ismeri személyesen, csak abból indul ki, amit a tévében lát, vagy amit az újságok állítanak róla. Tény: Gyuri szenvedéllyel teli ember. Él és meghalna a labdarúgásért. Játékosként korosztályának az egyik legnagyobb művésze volt, olyan játékos, aki miatt más csapatok szurkolói is kijártak az Újpest-meccseire, és ezt egész nyugodtan elhiheti nekem mindenki, mert én voltam az egyik, és volt, hogy több tucatnyian mentünk ám azért, hogy lássuk a cseleit, az indításait, a lövéseit és azt, hogy mindenkivel összeveszik a pályán. Csak mi azt is láttuk ám, hogy mindig igaza van.

 

Szerintem most is az volt neki, amikor hallottam, ahogy az egyik stábnak megígérte a tegnapi meccs után, hogy soha nem fog megváltozni a meccseken.

 

Mert ezért jó edző.

 

A sérüléséből visszatérő Rudolf Gergely nem a megszokott posztján, legelöl játszott, hanem a középpályáról, a klasszikus irányítói pozícióból indult. Ez lesz a legfontosabb tavaszi dobás?

Nagyon fontos elem lesz. Még mindig válogatott szintű labdarúgó. Óriási bizonyítási vágy is van benne, vissza akarja magát helyezni a térképre. Bárki, bármit mond - a közönség is ugye végig őt froclizta -, nagyon jó szellemű játékost ismertem meg a személyében. Azt sem szabad elfelejteni, hogy nagyon jó futballisták vannak körülötte. A tegnapi meccsünk egyébként rengeteg tanulsággal szolgált, de tisztában vagyok a csapatom állapotával is. Az összecsapás előtti napokban kapták meg a futballistáim a csúcsterhelést, és ez látszott is rajtuk. A Vasas gyorsabb, dinamikusabb volt, előrébb tart, mint mi a felkészülésben. Küszködtünk ezzel, de hát nekünk nem most és az angyalföldiek ellen kell nyernünk, hanem majd az NB II-es bajnokikat kell, hogy behúzzuk. Ennek eléréséhez remek lépcsőfok volt a mérkőzés. Remélem, Törökországban még a tegnapinál is hajtósabb találkozókat fogunk játszani. Azt is tudni kell, hogy az edzőtábor alatt már a meccsekre fogunk készülni. Frissülni a jövő héten kezdünk el.

 

Kész van már a játékoskeret?

Minden posztra van két futballistám. Már a kezdőcsapat is nagyjából kirajzolódott a fejemben, de ez nem jelenti azt, hogy nincsen versenyhelyzet. A négy-három-hármas felálláshoz viszont ragaszkodom, mert szerintem ez a legjobb szerkezet. Működget is a dolog, mert ismétlem, van versenyhelyzet és mindenhova ketten vagyunk. Le is van a keret nagyjából zárva. Igazolásban már nem gondolkozunk, de ha lenne egy extra lehetőségünk, akkor azt az egyet leigazolnánk.

Adod azt a nézetet, hogy a Puskás Akadémia biztos bajnok és ezáltal ugye biztos feljutó is, míg a másik helyre hat-hét csapat esélyes?

Nyilván borzasztóan jó állomány van Felcsúton, nagyon erős szakmai- és egyéb háttérrel. A fő esélyes a bajnoki címre, de továbbra is állítom: a második helyre pályázók között mi markánsan benne leszünk.

 

Rudolf Gergely mellett Tisza Tibor is képes bármikor meccseket eldönteni.

A Tibi is hétről-hétre, napról-napra virul ki. Két élharcosról beszélünk, akik az edzéseken is tökéletes mentalítással dolgoznak. Ennek döntő szerepe lesz majd a bajnokságban. A két említett játékkapcsolata másodosztályú szinten kimagasló, óriási fegyver. Eddig a kemény munka dominált. Egyébként híve vagyok annak, hogy a bajnokság közben is vannak brutális edzéseink, de tényleg most értük el a csúcsterhelést. Én is kíváncsian várom, hogy a meglévő tudásunkból mennyi fog majd kijönni a Rudolf-Tisza kettős vezérletével.

Szólj hozzá Te is!
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Videoton FC58
2Ferencvárosi TC56
3Újpest FC38
4DVSC37
5Budapest Honvéd37
6Paksi FC36
7Puskás Akadémia FC33
8Swietelski Haladás31
9DVTK30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő28
11Mezőkövesd Zsóry FC28
12Vasas FC27
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!