NB2 logó
NB3 logó
NyíregyházaKisvárdaMLSZFegyelmi Bizottságbüntetések

„Miért?” – az utolsó meccsre járókért!

Simon Zoltán - 2017. október 17. kedd 17:56
Magyarország – Pedig, piros pontot kapott volna az MLSZ!
Kép forrása: Nyíregyháza

Miért?

 

Teszem föl számtalanszor csak úgy a gondolataimban a kérdést majd’ minden kedd délután, amikor szembetalálkozom a neten a Fegyelmi Bizottság döntéseivel. És persze leginkább a szurkolókat érintő ítéletekkel kapcsolatban.

 

Nem néztem utána, de van egy sanda gyanúm, hogy a Ferencváros NB II-es szereplését leszámítva nem fordult olyan elő a magyar labdarúgásban (és nem csak nálunk…), hogy adott hétvégi játéknapok leglátogatottabb futballmérkőzését a másodosztályban rendezték meg (Magyarországon) a nemzeti osztályok mérkőzései közül.

 

A hazai nyíregyháziak, és a mérkőzésre ellátogató kisvárdaiak is büszkék lehetnek erre. Mert most a Nyíregyháza-Kisvárdán voltak a legtöbben! Erre ma, ugye kedd délután van, menetrendszerűen kijött az FB-határozatokról a hír, és bele van vésve jó keményen, hogy a Nyíregyházát megbüntették a szurkolói miatt.

 

Az mindegy, hogy mennyire, mert nem az összeg zavar (könnyen okoskodom, nem én tartom fönn a Szparit, de szerintem én is, mint minden magyar, hozzájárulok a nyíregyházi focihoz is, ráadásul az egyik dolgom és a mániám is az, hogy elmondjam a véleményem), hanem az elv.

 

Két edzőt is eltiltottak - NB3.hu

Fegyelmi Bizottság büntetései

Leszögezem, egyetértek azzal a törekvéssel, hogy olyan rigmusok, kiírások és egyebek ne legyenek a mérkőzéseken, amik rossz példával szolgálnak. Azzal is, hogy ezért büntetni kell. Azzal nem, hogy csak a klubot, de az egy másik történet.

 

Abba sem lehet belekötni, hogy az irányelveket szabályokba kell lefektetni, és azokat be kell tartani.

 

De könyörgöm: egyszer, csak egyszer az életben, nem lehetne kivételt tenni? Mi lehetne nagyobb gesztus annak az MLSZ-nek a részéről, amit az FB ítéletei miatt nem szeretnek a legtöbben? Ha nem az, hogy akkor enged, amikor egy nem mindennapi esemény történik…

 

Mit gondolhatnak most a nyíregyháziak? Ha csak egy ember nem megy ki emiatt (és elég, ha csak legközelebb), már vesztett a magyar labdarúgás, ráadásul elmondja másoknak, és emiatt közöttük is lesz olyan, aki nem megy ki.

 

Mi történt volna tehát akkor, ha enged az FB?

 

Botrány és háború biztos, hogy nem!

 

Akkor?

 

Semleges esetben semmi. Ez azért nem olyan rossz, valljuk be…

 

A szurkolói miatt fizethet a Szpari, eltiltották a rasszista masszőrt - NB2.hu

Fegyelmi Bizottság büntetései

Legjobb esetben sokan örültek volna, piros pontot szerzett volna az MLSZ. Mindenki értette volna, hogy jelzés értékű, egyszeri alkalomról van/volt szó.

 

Az MLSZ vezetésében és az FB-ben tapasztalt, nagy tudású szakemberek ülnek ám. Az élet minden területén kimértek, igyekeznek úgy viselkedni, ahogy azt maguktól is és a beosztásuk miatt, mások is elvárják tőlük. És ezzel nincsen semmi gond.

 

Viszont jobban kellene érezniük, hogy az internet térnyerése még jobban rásegítette a népet az „ami a szívemen, az a számom” elvre. Ami, eleve nem megy nehezen a tagjainak. Már tényleg majdnem mindenki netezik, és a számuk minden egyes nappal tovább nő. És ott az megy, ami a lelátón. Sőt, sokkal durvábban! És mindig!

 

A tévében meg, főleg a kereskedelmi adók borzalmas valóságshow-jellegű műsoraiban, meg pláne!

 

Ott, abban a minőségében, senki nem szankcionálja őket, legfeljebb ki lesznek tiltva egy FB-oldalról vagy csoportból?

 

És? Van másik végtelen…

 

 

Vagy ami a még rosszabb: életük végéig megélnek annak a borzalmas műsornak hozadékából…

 

És itt jön a lényeg: ezt igazságtalan tartják azok, akik kijárnak a meccsekre…

 

Akik MÉG kijárnak a meccsekre!

Cikk hozzászólások száma: 4

Szólj hozzá Te is!
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Búcsú Side-től
KERINGER ZSOLT
„Kapitányváltás”
TABELLA
1Ferencvárosi TC41
2Videoton FC38
3DVSC31
4Budapest Honvéd28
5Újpest FC26
6DVTK25
7Paksi FC24
8Puskás Akadémia FC23
9Vasas FC21
10Swietelski Haladás20
11Balmaz Kamilla Gyógyfürdő19
12Mezőkövesd Zsóry FC16
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!