DVTK-Kövesd: 5099 néző, parázs meccs - GÓLOK TÖRTÉNETE

Hazai öröm a színvonalas bajnoki kezdésen.

Forrás:

DVTK-MEZŐKÖVESD 2-1

Remek mérkőzésen, egy híján 5100 néző előtt verte a DVTK a Mezőkövesdet az NB I 1. fordulójában. Mindkét csapat jól játszott a borsodi rangadón, Feczkó Tamás és Kuttor Attila együttesénél is kiválóan működött a középpálya és a támadósor (így a miskolciak két új igazolása, Drazic és Grozav, a másik oldalon Serderovot érdemes kiemelni az újoncok közül) - az első 25 percben lefocizták ellenfelüket a vendéglátók, két gólt is szereztek. A matyóföldiek Berecz találatával szinte a semmiből szépítettek, és ugyan mind az első félidő végén, mind az egész második játékrészben sok helyzetet alakítottak ki a csapatok, a két kapus, Antal és Szappanos remekül állta a sarat. Születhetett volna több gól, végül furcsán zárult az összecsapás, hisz Ivanovskit reklamálás miatt kiállította a játékvezető.
 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: A KÉT KAPUS

Antal Botond és Szappanos Péter megmutatta, valóban a magyarok legerősebb posztja a világon. Mindketten bravúrokat mutattak be, igaz, Szappanoson "szárad" a DVTK első gólja, hisz ő buktatta Drazicot a tizenhatoson belül. Velük párhuzamosan ki lehetne emelni több játékost mindkét támadószekcióból, ha így futballozik a két gárda az idényben, kellemetlen ellenfélnek fognak számítani mindenki számára.
 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: DRAZIC OKOS LABDAÁTVÉTELE 

Hegedűs szép indítását követően a volt kövesdi Drazic parádésan kezelte le a labdát a leshatárról indulva, így verte a két védőt, majd pont annyit tolt Szappanos mellett, hogy ütemből az üres kapuba passzolhasson. Fontos gól volt, a szépítésre futotta a Mezőkövesdtől végül.

 

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

8. perc: Szappanos buktatta Drazicot, Iszlai állt a megítélt büntetőnél a labda mögé, és a balra vetődő kapus mellett a kapu jobb oldalába lőtt. 1-0

18. perc: Hegedűs jól vette észre a saját térfélről induló Drazicot, aki parádésan vette át a labdát, egyet tolt rajta, amivel Szappanost is becsapta, majd 15 méterről az üres kapuba gurított. 2-0

27. perc: Bal oldali beadás után a lepattanó labdát Berecz szedte össze, egyet tolt rajta oldalra, majd a kapuba lőtt. 2-1


 

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Mezőkövesd a ZTE-t fogadja pénteken, a DVTK a Ferencvároshoz látogat szombaton. 
 

JEGYZŐKÖNYV

OTP Bank Liga 1. forduló:

Diósgyőri VTK - Mezőkövesd Zsóry 2-1 (2-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 5099 néző. Játékvezető: Berke Balázs (Albert István;Medovarszki János;Bogár Gergő;Németh Ádám).
DVTK: Antal - Shestakov, Polgár, Hegedűs J., Memolla - Márkvárt, Iszlai - Hasani, Molnár G., Grozav - Dražić. Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Mezőkövesd: Szappanos - Eperjesi, Nesterov, Guzmics, Lakvekhliani - Berecz Zs., Karnitski -  Beširović, Cseri, Nagy D. - Serderov, Vezetőedző: Kuttor Attila.

Csere: Molnár G. helyett Rui Pedro a 63., Dražić helyett Ivanovski a 72., Nagy D. helyett Jurina a 83. percben.
Sárga lap: Márkvárt a 44., Lakvekhliani a 80., Berecz Zs. a 90+2. percben.
Piros lap: Ivanovski a 90+2. percben.
Gólszerző: Iszlai (1-0, 11-esből) a 8., Dražić (2-0) a 18., Berecz Zs. (2-1) a 27. percben.

 

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink