250 milliós fizetés után: több helyre is hívták a ZTE válogatottját - videó

Pénzügyi téren nem tudtak volna versenyezni a zalaiak.

Forrás:

Mivel Amerikában nyilvánosak a fizetések, nem titok, hogy a washingtoni D.C. Unitednél Stieber Zoltán évi 250 millió forint körüli összeget keresett, ezek után sokakat meglepett, hogy Zalaegerszegre igazolt. A ZTE FC sportigazgatója, Sallói István a DIGI Sport híradójának arról is beszélt, hogy hová szerződhetett volna még a 30 éves támadó.

"Radikális változás az életemben, hogy 14 év után hazaköltöztem. De nagyon jól érzem magam, nagyjából tudtam, mire számíthatok. A pályafutásom során többször váltottam már csapatot, a beilleszkedéssel sem volt gond, hál’istennek a srácok is megkönnyítették a helyzetemet” – nyilatkozta a Sport24-nek Stieber Zoltán.

 

"Nem mi vagyunk a legtehetősebb klub, pénzügyileg nem tudtunk volna versenyezni. Zoli sárvári, ami közel van, ez is segített, és hitt abban, amit vázoltunk neki, hogy szeretnénk újraépíteni a zalaegerszegi futballt. Jó lenne arra a szintre, ahol 2002-ben volt, amikor bajnok lett a csapat, és később megverte a Manchester Unitedet” – fogalmazott Sallói István.

 

"Zoli nagy segítségünkre lesz a terveinkben, feladatainkban, hiszen ő egy tapasztalt játékos. Azt várjuk tőle, hogy a mérkőzéseken, rangadókon bizonyítsa a tudását, és segítse pontokhoz a csapatot, és segítse minél jobban kiszolgálni a nézőket is” – árulta el az elvárásait Végh Gábor, a ZTE FC Zrt. tulajdonosa.

"Zolit még 16 évesen én vittem ki próbajátékra az Arsenalhoz, együtt dolgoztunk a Dárdai-stábbal a válogatottnál is, úgyhogy személyesen is nagyon jóban vagyunk. Tudtam, hogy haza szeretne jönni, mert van egy álma még, hogy válogatott lehessen” – tette hozzá Sallói.

A 26-szoros válogatott játékos Amerikában kikerült Marco Rossi látóköréből, a ZTE-Fradin azonban már pár méterről figyelhette Stieber játékát a szövetségi kapitány.

 

„Bár voltak ajánlatai Ciprusról és az arab világból, de ezzel kilőtte volna biztosan ezt a lehetőséget, úgyhogy sikerült őt meggyőzni, hogy próbálja meg Magyarországon ezt az álmát teljesíteni, és ott lehessen a válogatottal esetleg az Eb-n” – mondta a sportigazgató.

„Nyilván motivál még a válogatott, szeretnék még pályára lépni, de Rossi kapitány eldönti majd, hogy szüksége van-e rám, én igyekszem rászolgálni a teljesítményemmel” – jegyezte meg Stieber.

Stieber Zoltán a Fradi elleni balszerencsés vereség után, az NB I-ben legközelebb a ZTE-Mezőkövesd meccsen győzheti meg Rossit arról, hogy itthon is képes válogatott formában futballozni.

 

 

Legfrissebb híreink