Valóban megbüntette a Honvédot az UEFA!

Komoly összeget kell fizetniük a fővárosiaknak.

Forrás:

Honlapunkon is írtunk már arról a délelőtt során, hogy az UEFA megbüntetheti a Honvédot. Nos, a hírek igaznak bizonyultak, a kispestieknek 10 millió forintot kell fizetniük, emellett a következő nemzetközi kupameccsre 4000 néző befogadásra alkalmas stadionrészt kell lezárniuk. A Honvéd weboldala így számol be a büntetésről:

"Döntött az UEFA: több mint 10 millió forintra és részleges stadionbezárásra büntette klubunkat

Megérkezett az Európai Labdarúgó-szövetség döntése a szervezet Etikai bizottságának augusztus 22-i tárgyalásáról, amikor az UEFA a Craiova elleni párharcon történteket tárgyalta.

Az UEFA döntése szerint a következő itthon sorra kerülő nemzetközi mérkőzésünkön 4000 helyet kell lezárni, ahová nem jöhetnek be a szurkolók, továbbá 30.250 eurós pénzbüntetést is kiróttak a Honvédra. 20 ezret a rasszista megnyilvánulások miatt, 5.250-t a csapat nem megfelelő viselkedése nyomán, további ötezret pedig rendzavarásért.

 

Ezt az eljárást hivatalból indította az UEFA, és nem azonos klubunk fellebbezésével, amely során személyes meghallgatást kértünk a Romániában történtek kapcsán, erről azonban egyelőre még nem kaptunk tájékoztatást."

Legfrissebb híreink