Megint gázolt az orosz expressz - videó

Oroszország - Hajszálnyira került a továbbjutástól a házigazda.

Forrás:

A-CSOPORT
 
Oroszország-Egyiptom 3-1 (0-0)
Szentpétervár, 64 468 néző, v.: Enrique Caceres (argentin)
    
gólszerzők: Faszj (47., öngól), Cserisev (59.), Dzjuba (62.), illetve Szalah (73.)
    
sárga lap: Szmolov (84.), illetve Trezeguet (57.)
 
Oroszország: Igor Akinfejev - Mario Fernandes, Szergej Ignasevics, Ilja Kutepov, Jurij Zsirkov (Fjodor Kudrjasov, 86.) - Jurij Gazinszkij, Roman Zobnyin - Alekszandr Szamedov, Alekszandr Golovin, Gyenyisz Cserisev (Daler Kuzjajev, 74.) - Artyom Dzjuba (Fjodor Szmolov, 79.)
 
Egyiptom: Mohamed El-Senavj - Ahmed Faszj, Ali Gabr, Ahmed Hegazi, Mohamed Abdel-Safj - Mohamed Elneny (Amr Varda, 64.), Tarek Hamed - Mohamed Szalah, Abdallah Szaid, Mahmud Hasszan Trezeguet (Ramadan Sobhi, 68.) - Marvan Mohszen (Kahraba, 82.)
 
 
 
 
Nagy kő gördült le az egyiptomi drukkerek szívéről, amikor megpillantották kedvenc csapatuk kezdőjét, hiszen a névsorban ott szerepelt Mohamed Szalah neve is, aki még a Real Madrid elleni BL-döntőben sérült meg, és az Uruguay elleni első csoportmeccset is a kispadról figyelte. 
 
Aktívabban kezdte az orosz válogatott a mérkőzést, látszott a házigazda játékosain, hogy kellő önbizalmat merítettek a Szaúd-Arábia elleni magabiztos, 5-0-s diadalból, de az afrikaiak sem megszeppenve futballoztak. Ennek ellenére az első félidő során csupán egy kaput eltaláló lövést jegyezhettek fel a statisztikusok.
 
 
A második félidő elején egy balszerencsés mozdulat miatt kerültek hátrányba a fáraók: Fati egy távoli orosz kísérletbe nagyon esetlenül ért bele, a labda pedig saját kapujába csorgott. Az idei tornán potyognak az öngólok, ez már az ötödik volt!
 
Az 59. percben újra ünnepelhettek az orosz szurkolók, Fernandes pazar labdáját Cserisev értékesítette. A Villareal-játékos remek formában játszik a tornán, két meccs alatt már háromszor köszönt be. Érdekesség, hogy Cserisev a legutóbbi két szezonban csupán két gólt "termelt" a spanyol bajnokságban.
 
 
Kicsit később Dzjuba is villant, egy hosszú indítást vett le a csatár, majd kilőtte az egyiptomi kapu bal alsó sarkát. Egyiptom nem adta fel a küzdelmet, Szalah harcolt ki egy büntetőt (amit a játékvezető először szabadrúgásnak látott, de a videóbíró kisegítette a sporit). A tizenegyest a Pool sztárja higgadtan váltotta gólra. Egyiptomi futballista legutóbb 1990-ben talált be a világbajnokságon.
 
Több örömük nem lehetett Héctor Cúper fiainak, a torna előtt sokak által leírt Oroszország két meccs után hibátlan mérleggel áll. Sikerének köszönhetően nagyon közel került a továbbjutáshoz a szbornaja, ha Uruguay holnap pontot szerez a szaúdiak ellen, biztosan nyolcaddöntőt játszik a házigazda. 

 

A csoport további programja:
    
2. forduló
június 20., szerda: Uruguay - Szaúd-Arábia, Rosztov 17.00
    
3. forduló:
június 25., hétfő: Uruguay-Oroszország, Szamara 16.00
június 25., hétfő: Szaúd-Arábia - Egyiptom, Volgográd 16.00

Legfrissebb híreink