Csúcsforma és csodagól: rangadóval hangolt a Dinamo az FTC elleni BL-meccsre - REAKCIÓK

Megértő volt a zágrábi edző.

Forrás: gnkdinamo.hr

Remek formában várja a Fradi ellen BL-selejtezőt a Dinamo Zagreb. A horvát együttes szombaton a Hajduk Split otthonában diadalmaskodott 2-1-re, ezzel négy forduló után hibátlan mutatóval vezeti a táblázatot (a Gorica is 12 ponttal rendelkezik). A rangadón egyébként a spliti együttesben kezdett Gyurcsó Ádám, akit a 86. percben cseréltek le.

A meccs első gólját a Dinamo szerezte: a 42. percben egy szépen felépített támadás végén Kastrati vitte be a kegyelemdöfést. A második félidő elején Orsic pókhálózta ki a bal felsőt. A hazaiak erejéből csak a szépítésre futotta, egy szöglet után Juric fejjel vette be Livakovic kapuját. 

A Hajduk Split trénere arról beszélt a lefújás után, hogy a zágrábiak minden hibájukat megbüntették. 

"A Dinamo első góljáig nyújtott teljesítményünkkel elégedett lehetek. Addig nekünk voltak nagyobb lehetőségeink a gólszerzésre. A második félidő elején ellenfelünk eldöntötte a meccset. A zágrábiak minden apró hibánkat könyörtelenül kihasználták. A meccs után azt mondtam a fiúknak, hogy minél hamarabb tegyék túl magukat ezen a vereségen. Persze tisztában vagyok vele, hogy egy ilyen rangadón sosem könnyű kikapni" - nyilatkozta Hari Vukas.

A Dinamo vezetőedzője elárulta, egy Hajduk Split elleni siker hatványozottan fontos a csapat életében. 

"Elégedett vagyok, gratulálok a játékosaimnak. Minden győzelem fontos, de ez hatványozottan igaz a legnagyobb riválisunk ellen. Néha a fiúk nem passzoltak a jobb helyzetben lévő társuknak, bár ez valamilyen szinten érthető, hiszen egy derbin mindenki gólt akar szerezni" - fogalmazott Zoran Mamic. 

A Ferencváros-Dinamo Zagreb meccset szerdán 19 órától rendezik meg a Groupama Arénában. 

Hajduk - Dinamo 1: 2
Hajduk:
Posavec - Todorović (56th Jakoliš), Dimitrov, Vušković, Čolina - Nejašmić (56th Dolček), Jurić, Jradi; Caktas (86th Atanasov) - Diamantakos, Gyurcso (86th Krekovic). Edző: Harry Vukas.
Dinamo: Livaković - Stojanović, Dilaver (82. Theophile), Guardiol, Leovac - Jakić (69. Gojak), Ademi; Kastrati, Majer (67. Ivanusec), Orsic (82. Tolic) - Petkovic (67. Gavranovic). Edző: Zoran Mamic.
Gólszerző: Juric (88.), ill. Kastrati (42.), Orsic (50.)
 

Legfrissebb híreink