nb1.hu

HFC: változások már az Újpest ellen is

Az új edző nem számolgat.

 

A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC KÖZLEMÉNYE:

 

"Vasárnap 11 órától az Újpest FC II-es csapatával játszik NB III-as bajnokit a Hódmezővásárhelyi FC. A csapat kispadján bemutatkozik az új szakmai stáb is – Kandó Róbert vezetőedzővel beszélgettünk.

 

Két győzelemmel indult az NB III-as bajnokság a HFC számára, ami augusztus elején igazán biztatónak tűnt, főleg annak fényében, hogy szinte napokkal a szezon kezdet előtt derült ki, hogy a klub résztvevője lehet a III. osztálynak. Ezt az eredményt két vereség követte, ám a Vác ellen és később a Szekszárd vendégeként még egy-egy győzelemre futotta, majd hétmeccses nyeretlenségi és pont nélküli sorozat következett. A múlt heti, Paksi FC II. elleni vereség után a HFC elnöksége úgy döntött, hogy a felnőtt csapat életét új szakmai stábbal próbálja felrázni. A feladatot a klubnál dolgozó Kandó Róbert kapta, akinek vezetőedzői megbízatása egyelőre december 31-ig tart, tehát az őszi szezonból hátralévő 7 mérkőzésen igyekszik segíteni a csapatot. Mellette a vásárhelyi utánpótlásban és korábban a HFC II.-nél is sikereket elérő Bacsa Zsolt és az egyesület egyik kapusedzője C. Molnár László kap szerepet.

 

„Azt gondolom, hogy elsősorban a fejekben kell nyugalmat és rendet teremteni. Egy hét mérkőzés óta tartó győzelemmentes sorozat azért nagyon megviseli a játékosokat. Ezért egyrészt sok-sok beszélgetésre van szükség, hogy valamekkora nyugalmat átadjunk a játékosoknak és azt a hitet, hogy ők ennél sokkal többre képesek. Ha ezt sikerül elérni, akkor az eredmények és a pontok is jöhetnek, ami a célunk. Sokat beszélgettem már a játékosokkal, külön-külön is és úgy látom partnerek. Voltak jól sikerült mérkőzések, ahogy tudom a Fradi ellen kimondottan jól játszott a csapat, én abban is próbálok nekik segíteni, hogy az utolsó pillanatokban, amikor a döntést kell meghozni, akkor a rengeteg döntési helyzetből a legjobbat hozzák meg” – nyilatkozta Kandó Róbert.

 

Változások azonban a játékrendszer illetően is lesznek, az eddigi munkára építve. „A terv egy 4-3-3-as rendszer bevezetése, ami azt gondolom, a leggyorsabban átvihető és a játékosok javarésze már találkozott vele pályafutása során. Az eddigi edzéseken azt láttam, hogy ehhez a rendszerhez megvannak a szélsőink, illetve ebben a változtatásban egy kis kényszer is van, hiszen defenzív felállással nem lehetünk sikeresek, a támadó focit jobban előtérbe kell helyezni, ahhoz, hogy elkerüljünk a hátsó régióból gólokat kell rúgnunk és meccseket kell nyerni. Ebben a rendszerben természetesen van egy kis rizikó is, megvan a veszélye, hogy a hátsó alakzat nem lesz olyan stabil. Most viszont tizenkilencre lapot kell kérni, a támadó focit jobban kell erőltetni” – fogalmaz az új vezetőedző.

 

A csapat vasárnap már az Újpest II. vendégeként próbálhat meg visszatérni a győztes ösvényre, ezzel a párharccal együtt pedig még hét bajnoki vár a HFC-re. „Örülnék, ha a hátralévő hazai mérkőzéseken, ahol valamilyen szinten a hazai pálya is előnyt jelenthet, minél több pontot sikerülne behúzni. Aztán az idegenbeli meccsek között is van olyan, ahol jó volna nyerni, akár majd a SZVSE ellen. Egyelőre nem gondolkoztam abban, hogy az őszi szezon végéig mennyi pontot kellene gyűjteni, most az első meccsre, az Újpest ellenire koncentrálunk. Jó lenne, ha ezen a mérkőzésen kapnánk egy lökést, egy „segítséget”, pontot szereznénk vagy nyernénk. Ez segítene abban, hogy a csapat elinduljon felfelé, ebből a félig alvó állapotból” – zárta a nyilatkozatot Kandó Róbert.

 

A vasárnapi mérkőzés délelőtt 11 órakor kezdődik."

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC