nb1.hu

Visszatért a Nyíregyháza fiatal középpályása, többet várt a DVTK edzője a csapatától

Először kapott ki az NB II éllovasa az edzőtáborban.

Új igazolást jelentett be Facebook-oldalán az NB II 15. helyén álló Nyíregyháza Spartacus.
 
 
ÍME, A NYÍREGYHÁZA BEJELENTÉSE:
 
Major Marcell újra a Szpariban játszhat.
 
Korosztályos válogatott játékos tért vissza Nyíregyházára! Mindenben megállapodott a Spartacus Major Marcellel, így a 17 év védekező középpályás csatlakozott a kerethez. A tehetséges labdarúgó Nyíregyházán kezdte pályafutását, a Filo SE után a Bozsik Akadémiában nevelkedett. 2019-ben szerződtette a Puskás Akadémia, és az idei szezonban már az NB-I-ben is bemutatkozhatott. Tavasszal újra Szpari mezben láthatjuk.
 
– Örömmel jöttem vissza Nyíregyházára, egy kisebb álom vált ezzel valóra. Mindent megteszek majd, hogy a csapat és én is elérjem a céljaimat. Játszottam már az élvonalban, tudom milyen érzés, szeretném majd egyszer ezt a Szparival újra átélni. A beilleszkedéssel nem lesz gondom, Farkas Bendegúz volt csapattársam, futballoztunk együtt, nagyon várom, hogy újra együtt lépjünk pályára – mondta Major Marcell.
 
A középpályás fél évre kölcsönbe jön a Puskás Akadémiától, de a Nyíregyháza Spartacusnak opciós joga van arra, hogy ezt további egy évvel meghosszabbíthassa.
– Örülök, hogy ismét egy olyan fiatal labdarúgóval bővült a keretünk, akinek van helyi kötődése, és gyerekkorától itt nevelkedett. Nyíregyháza az otthona, most itthon bizonyíthat, ami nagyon motiválja. Az utánpótlásból jól ismerem, tisztában vagyunk a képességeivel, és abban a klubban tudja igazán elindítani profi karrierjét, ahol egykoron elkezdte pályafutását – tette hozzá Fekete Tivadar sportigazgató.
 
Major Marcell a harmadik érkező a Szparinál a téli szünetben, Nagy Barnabás az MTK-tól, Hrabina Alex a DVSC-től igazolt Nyíregyházára. Mindhárom fiatal labdarúgó élvonalbeli csapattól jött.”
 
A Nyíregyháza együttese Szombathelyen kezdik meg a tavaszi szezont január 29-én.
 
DVTK
 
Lejátszotta második felkészülési mérkőzését a spanyolországi edzőtáborban az NB II listavezetője a Diósgyőr. Kuznyecov Szergej csapata a cseh élvonal 14. helyén álló Jablonec együttesével találkozott. A DVTK szoros csatában végül 1-0-ás vereséget szenvedett. 
 
ÍME, A DVTK BESZÁMOLÓJA:
 
“Második felkészülési mérkőzését játszotta a DVTK a téli edzőtáborban a cseh élvonalban szereplő Jablonec ellen. A DVTK-ban ezúttal két kapus és 20 mezőnyjátékos kapott játéklehetőséget.
 
Felkészülési mérkőzés
FK Jablonec – Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)
Marbella, Dama de Noches, 20 néző. Játékvezető: Lorena del Mar Trujillano Gallardo (Adrian Peña Gonzaélez, Alejandro Romero Llamas)
DVTK 62. percig: Branislav Danilović – Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd – Lőrinczy Attila, Bényei Ágoston, Bertus Lajos – Gera Dániel (Jurek Gábor, 50., Caio Da Cruz, Lukács Dániel. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
DVTK 62. perctől: Bánhegyi Bogdán – Farkas Dániel, Viczián Ádám, Szűcs Kornél, Medgyes Sinan – Koman Vladimir, Cseke Benjámin, Radics Márton – Jeremie Obounet, Könyves Norbert, Jurek Gábor. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
Gólszerző: Daniel Souček (1-0) a 19. percben.
Kulcspillanatok
 
19. perc: Daniel Souček vette birtokba a 16-os  bal oldalára átkerülő labdát, majd higgadtan a kapu bal oldalába lőtt, 1-0
 
Kuznyecov Szergej: – Több szempontból is hasznos mérkőzést játszottunk. Továbbra is a felkészülési időszakban járunk, és ez a találkozó sok információt adott. Ezeket fel kell dolgozni, és meg kell találni a helyes megoldást. Azon kívül, hogy vereséget szenvedtünk, több jelenet sem tetszett, egyáltalán nem voltam elégedett. A srácoknak is elmondtam a szünetben, hogy ennél többet tudnak, ettől többet várok el tőlük. Akik a második félidőben játszottak, azok nagyon motiváltan álltak be, és ugyan nem nagy helyzeteket dolgoztak ki, de akadt pár lehetőségünk, amiből gólt szerezhettünk volna."
 
Most igyekszünk minél hamarabb megérteni, hogy miért fordultak elő ezek a hibák – miért játszottunk kissé lassabban, kissé tompábban -, és utána kijavítani őket.”
A DVTK a tavaszi első bajnokin a Soroksár otthonába látogat január 29-én. 
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC