nb1.hu

Vasas: változások a játékoskeretben

Hivatalos bejelentések.

ÍME, A VASAS BEJELENTÉSEI:
 
Profi szerződés, hosszabbítás, kölcsönadás, szerződésbontás.
 
Molnár Zsombor személyében a Vasas Kubala Akadémia újabb fiatal játékosával írtunk alá profi szerződést. Az utánpótlás válogatott hálóőr stabilan védett klubcsapatainak minden korosztályában, eddigi pályafutása során összesen 152 alkalommal állt kapuban. A tehetséges kapus teljesítménye alapján már a tavalyi szezonban is lehetőséget kapott, hogy a Vasas FC programjain bizonyíthasson. Játszott többek között a 2021/22-es nyári felkészülési mérkőzések közül a BVSC és a DVSC ellen, a kapusedzéseken és a csapat tréningjein pedig rendszeresen részt vesz. Klubunk Molnár Zsomborral 3 éves profi szerződést kötött.
 
Molnár Zsombor, a Vasas FC frissen igazolt kapusa:
– Nagyon örülök, hogy egy ekkora múlttal rendelkező klubnál írhatom alá az első profi szerződésem. Nagyon sokat köszönhetek a Vasasnak, hiszen nagyon jó szakemberekkel dolgozhatok együtt. Bízom benne, hogy a teljesítményemmel kivívhatom, hogy tétmérkőzésen is bemutatkozzak.
 
Az akkor még csak éppen a 17. életévét betöltött Kapornai Bertalan 2019 augusztusában írt alá három éves profi szerződést a Vasas FC-nél. A technikás, sokat futó, nagy munkabírású labdarúgó átlag feletti játékintelligenciával rendelkezik, elsősorban klasszikus belső támadó középpályás, aki a korábban felsorolt tulajdonságok mellett kiemelkedő mentális képességekkel bír. A fiatal játékos az elmúlt szezonban pályára lépett a Szentlőrinc elleni 5-1-es győzelem során, tagja volt a Sényőt és az Eger SE-t a MOL Magyar Kupában legyőző csapatoknak, de a kupaküzdelmek során szerepelt a neve a MOL Fehérvár FC elleni névsorban is. Kapornai Bertalan szerződését klubunk 2025. 06. 30-ig meghosszabbította.
 
Kapornai Bertalan, a Vasas FC játékosa:
– Nagyon örülök, hogy a jövőben is tagja lehetek a keretnek, nagy megtiszteltetés ilyen emberek és csapattársak mellett napról napra dolgozni, fejlődni. Összegezve örülök a hosszabbításnak, hiszen már akadémistaként is mindig az volt a célom, hogy az első csapatban játszhassak. Sok céllal vágtam neki az idénynek, mind egyéni, mind a csapat szempontjából. Hiszem, hogy sikerül őket megvalósítanom és bebizonyítanom, hogy itt a helyem!
 
Csató Martin 2020 januárjában a Merkantil Bank Ligában szereplő Aqvital FC Csákvár együttesétől érkezett csapatunkhoz. Martin másfél éves angyalföldi pályafutása során fél-fél évadot töltött Vasas-mezben, a tavalyi tavaszi szezont azonban kölcsönben Csákváron töltötte. Klubunk színeiben összesen 12 bajnoki találkozón és 1 kupamérkőzésen lépett pályára, teljesítményében több alkalommal is sérülések hátráltatták. Csákvárról való visszatérését követően is elhúzódó sarokpanaszokkal küzdött, a csapat tréningjein nem vett részt. Martinnal klubunk – közös megegyezéssel – szerződést bontott, a játékos további pályafutásához sok sikert kívánunk.
 
Bánfalvi Dániellel 2020 júliusában kötöttünk profi szerződést. Saját nevelésű játékosunk az elmúlt egy év alatt összesen 9 alkalommal volt keretben, de egyszer sem lépett pályára bajnoki mérkőzésen. Felkészülési meccseken több alkalommal is szerepet kapott, védett többek között a Somorja, a Komárno, a Soroksár és az MTK együttese ellen. Danit fejlődése és a több játéklehetőség érdekében klubunk egy évre kölcsönadta az NB III-ban induló Salgótarján csapatának.
 
Bánfalvi Dániel, klubunk kölcsönadott kapusa:
– A szezon kezdetekor Nagy Miklós sportigazgatóval és a szakmai stábbal egyeztetve arra jutottunk, hogy a fejlődésemet az szolgája leginkább, ha folyamatosan játékperceket kaphatok. Ezek mellett az is a kölcsönjáték mellett szólt, hogy több fiatal Vasas játékos is ezután tudott a Vasas FC meghatározó játékosa lenni, mint például Szilágyi Zoli vagy Rétyi Robi. A célom az, hogy a szezon végén megerősödve, meccsrutinnal térjek vissza a nevelőegyesületemhez.
 
Nagy Miklós, sportigazgató:
– Utánpótlásunk U19-es csapatának két 2003-as korosztályú kapusa – Molnár Zsombor és az akadémián már korábban szerződést kapott Horváth Kornél – a nyári felkészülés kezdetén kapcsolódott be a felnőtt csapat szakmai munkájába. Tekintettel arra, hogy még mindketten utánpótlás korosztályúak, rendszeres játéklehetőséghez tudnak jutni az akadémia U19-es csapatában, miközben az edzések során integrálódnak a felnőtt futballba. Kapornai Bertalan valódi saját nevelés, hiszen 6 esztendősen kezdett futballozni a Vasas Kubala Akadémián és azóta folyamatosan a Vasasban nevelkedett. Mindenképpen megérdemli a további bizalmat a klub részéről, 2002-es születésűként pedig megfelel a fiatalszabálynak, így szélesíti az edzői stáb variációs lehetőségeit ebből a szempontból is. A szintén teljesen saját nevelésű 2001-es Bánfalvi Dánielnek fejlődése érdekében szüksége van a bajnoki játékpercekre, ezért döntöttünk a kölcsönadás mellett, de ezzel párhuzamosan a kapusedzéseinket ebben az időszakban is látogatja majd. Ez a két fiatal játékos élő példája a klubhűség mára lassan kihaló fogalmának, ez mindenképpen tiszteletet és a klub részéről is támogatást érdemel!
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC