nb1.hu

Vasas: profi szerződés, majd kölcsönadás

Hivatalos bejelentés.

ÍME, A VASAS BEJELENTÉSE:
 
"Farkas Botonddal profi szerződést kötöttünk
Utánpótlás-válogatott akadémistánk fejlődése érdekében Békéscsabán folytatja a tavaszi szezont.
 
Farkas Botond 2019 nyarán érkezett a Vasas Kubala Akadémiára. Az utánpótlás-válogatott középpályás tagja volt a Venezuelát, Romániát és Lengyelországot legyőző magyar csapatnak. Botond rendszeresen egy évvel följebb – alapemberként, kezdő játékosként – bizonyította rátermettségét, így 2020-ban már a Vasas FC kerettagjaként is részt vett a felnőtt csapat programjain. 17 esztendősen az Eger elleni továbbjutás alkalmával debütált a MOL Magyar Kupa sorozatában, azt követően a Merkantil Bank Ligában szerepelt csapatunk Budaörs, Ajka és DVTK elleni keretében is. A tehetséges fiatal a mai napon profi szerződést írt alá klubunknál, s annak érdekében, hogy fejlődését több játéklehetőséggel segítsük elő, pályafutását az NB II-es Békéscsaba együttesénél folytatja kölcsönben 2023.06.30-ig.
 
Nagy Miklós, sportigazgató:
– Farkas Botond a Vasas Kubala Akadémia és a magyar utánpótlás futball 2003-as korosztályának ígéretes tehetsége, akit szeretnénk hosszú távon a Vasas kötelékében tudni, ezért a mai napon 2025.06.30-ig tartó hivatásos szerződést kötöttünk vele. Fejlődését jelenleg az szolgálja leginkább, ha folyamatos játéklehetőséghez jut a felnőttek között, melyben Békéscsaba jelentheti neki a következő állomást, ahol korábbi edzője Schindler Szabolcs kezei alatt pallérozódhat. Teljesítményét, fejlődését folyamatosan nyomon fogjuk követni és a megállapodás értelmében a kölcsön időtartama alatt is bármikor visszahívhatjuk játékosunkat.
 
Farkas Botond:
– Amikor 2020 januárjában megtudtam, hogy a téli felkészülést a felnőttekkel kezdhetem meg, nagyon megörültem, mert tudtam, mekkora lehetőséget kaptam a pályafutásom szempontjából. Igyekeztem minden téren meghálálni a bizalmat, hiszen korábban sosem szerepeltem felnőttek között, onnantól pedig elkezdődött egy olyan időszak, ahol képzett, profi labdarúgók között készültem és az edzések intenzitása is merőben magasabb volt az utánpótláshoz képest. Minden nap azért dolgoztam, hogy bizonyítsam a rátermettségemet. Tudtam, hogy erősödnöm és fejlődnöm kell, ha szeretnék megragadni a felnőtt csapatban, gyűjtöttem a tapasztalatokat, maximálisan odatettem magam. A visszajelzések pozitívak voltak, egyre több lehetőséget kaptam az edzőmérkőzéseken, az edzéseken pedig idővel folyamatos kerettaggá váltam. Óriási mérföldkő volt az életemben, amikor a MOL Magyar Kupa Eger elleni mérkőzésén tétmeccsen is bemutatkozhattam. Tíz percet kaptam, igyekeztem bizonyítani, sikerült jól beszállnom a játékba, végül tovább is jutottunk. Már akkor tudtam, hogy szeretném minél többször átélni ezt az érzést. A kölcsönadásra nagyon pozitívan tekintek, hiszen látom a többi fiatalon is, hogy több játéklehetőséghez jutottak, gyűjtötték a meccsperceket, és most télen vissza is lettek hívva. Ez lebeg az én szemem előtt is, minél többet dolgozni azért, hogy Békéscsabán szerephez jussak és fejlődni tudjak. Szeretném megköszönni a lehetőséget Nagy Miklós sportigazgatónak és a Békéscsabának is, amiért létrejöhetett a megállapodás, hiszen ez nagyban segíti majd a céljaimat, ami nem más, mint az, hogy hosszú távon a Vasas meghatározó tagja lehessek."
 
FRISSÍTÉS:
 
15.38:

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC