nb1.hu

Tiszakécske: bővül a szakmai stáb

Egyeztetések a játékosokkal.

Jelenleg a kieső, 18. helyen áll a Tiszakécske a tabellán, 4 pontos hátrányban a már bennmaradó Haladás mögött. Ennek ellenére, Nyilas Elek sportigazgató pozitív fejleményekről nyilatkozott a baon.hu-nak:
 
„Arra a kérdésre, hogy mi lesz azokkal a játékosokkal, akiknek a tavasz végén, vagy a nyár elején lejár a szerződése, a sportigazgató azt válaszolta, hogy előzetes egyeztetéseket már folytatott velük a közös jövő folytatásáról. Amikor már tudnak valami pontosabbat, akkor ismét megkezdik az egyeztetéseket. Nyilas Elek elárulta azt is, hogy bővülni fog a szakmai stáb, kibővítik az eredeti felállásra. Ez pedig azt jelenti, hogy a vezetőedző mellett egy segédedző is fog tevékenykedni. Azt is hozzátette, hogy a másodosztály berkeiben egyre többet lehet hallani arról, hogy ha mindenki olyan tervszerűen gondolkodott volna, mint a Tiszakécske, akkor a jelenlegi helyzetben nem lennének a klubok és a játékosok között pereskedések, haraggal történő elválások.
 
A sportigazgató beszélt arról is, hogy egyelőre nem gondolkodnak abban, hogy a játékosok fizetését csökkentsék. A nagy költségvetésű csapatok azok, amelyek bajban vannak, és fáj nekik, hogy a szerződésben foglalt pénzeket ki kell fizetniük. Több klub komoly lépésre szánta el magát ezzel kapcsolatban. Hozzátéve, hogy ezek a klubok többszörös büdzsével dolgoztak, mint a Tiszakécske.
 
– Nem csak szakmailag kell majd felépíteni a következő szezont, hanem gazdaságilag is. Ez a mostani szituáció nagyon komolyan átrajzolja Magyarország futballtérképét. De a tervszerűség és az ésszerűség megint kifizetődő lehet. Nem véletlen, hogy több labdarúgó is jelentkezett már, hogy a jövőjüket Tiszakécskén tudják elképzelni. Annyi biztos, hogy a jelenlegi helyzetben bajnokot lehet ugyan hirdetni, de nem lehet kieső ebből az osztályból. Lehet, hogy lesznek olyan klubok, amelyek nem is tudják majd vállalni a másodosztályt, azért is mondtam, hogy a jelenlegi helyzet átrajzolja hazánk futballtérképét. Nagyon sok klubnál lesznek komoly problémák. Akár azért, mert úgy gazdálkodtak, ahogy talán nem kellett volna, vagy csak azért, mert nehézséget okoz az őket az őket támogató cégeknek a fennmaradás, ezért nem tudják a sportot szponzorálni.”
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC