nb1.hu

Szülei is a helyszínen tekintették meg Uram János bravúrjait

A Békéscsaba vezetői szerint akár válogatott is lehet.

A Békéscsaba 18 éves hálóőre, Uram János 16 védéssel lepte meg a Ferencváros labdarúgó csapatát a Magyar Kupában. A kapusreménység a Reggeli Startban a mérkőzés legforróbb pillanatairól, az együttes NB II-es szerepléséről és válogatott esélyeiről beszélt.
 
„Egy gyerekkori álmom vált valóra, eddig csak tévéből nézhettem őket, és nagyon örültem, hogy nem kaptunk ki.” – mondta a DIGI Sport reggeli műsorában Uram János, aki 16 védéssel zárta a Fradi ellen megnyert Magyar Kupa mérkőzést. A 18 éves békéscsabai kapus a Reggeli Startban arról is beszélt, hogy melyik volt a számára legizzasztóbb pillanat a 2-0-ra megnyert meccsen. „A 89. percben, amikor Priskin hozta rám egy az egyben, számomra az volt a legforróbb pillanat, hiszen tudtam, hogy ott elég kiszolgáltatott helyzetben vagyok, és, ha ott nem sikerült volna bravúrral védenem, akkor utána nagyon nehéz lett volna a mérkőzés.” A fiatal kapust külön örült annak is, hogy a bravúrjait szülei is látták, akik Gesztről jöttek el a mérkőzésre.
 
Uram János a Grosics Akadémián kezdett el futballozni, hamar felkeltette a Békéscsaba és a Debrecen figyelmét. Három évvel korábban végül a DVSC helyett a békési klubot választotta. „Visszagondolva nagyon jó döntés volt, hogy itt maradtam, ott nem biztos, hogy kaptam volna ennyi lehetőséget és bizalmat.” A zöld-fehérek ellen hét saját nevelésű fiatal játszott a kezdőcsapatban. „Egy plusz motiváció lehet számunkra, hogy azért egy olyan csapatban játszik, amelyikben nevelkedett. Szerintem lehet sikereket elérni fiatalokkal is.”
 
A Békéscsaba jelenleg a 9. az NB II-es tabellán, de a szezon végéig még van esély a felzárkózásra.  „A bajnokság első felében nem úgy jöttek az eredmények, nem nagyon sikerült nyerni, de szerintem ott lehetünk az első ötben tavasszal.” A csapat vezetői úgy látják, akár még válogatott játékos is lehet egyszer Uram János. „Egy kicsit teher ez, de szerintem kemény munkával, kitartással és egy kis szerencsével el lehet érni.” – tette hozzá a 18 éves kapus.
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC