nb1.hu

Szolnok: jel a bennmaradásért folytatott harc előtt

Vezetőedzői reakció.

A másodosztályú bajnokság talán legalacsonyabb költségvetésével a Szolnok rendelkezik, nagyjából évek óta, ezért is bravúros az a szereplést, amit az elmúlt bajnokságokban a Csábi József irányításával ért el a gárda.
 
Csábi azonban nemrég visszatért a sportigazgatói feladatkörbe, így a vezetőedző a korábbi segítője, Romanek János lett.
 
A Szolnok nincsen könnyű helyzetben, hiszen az utolsó előtti, azaz kieső helyen telel, de például a 13. helyezett Békéscsaba mögött csak 2 pontos a lemaradása.
 
A tavaszi első fordulóban a Budaörsöt kiesési rangadón fogadó Szolnok a bajnoki főpróbáját a szlovák másodosztályban harmadik FC Komarno ellen tartotta, a meccset meg is nyerte 1-0-ra, ami után Romanek a következőket nyilatkozta:
 
„Aki ismeri a szlovák futballt, tudja, mire képes egy ottani másodosztályú csapat, mely az élmezőnyhöz tartozik. Hihetetlen stílusban futballoznak, kemények, agresszívek, erősek, nehéz ellenük játszani, de felvettük velük a versenyt. Tetszett a csapat hozzáállása, amikor nálunk volt a labda, próbáltunk futballozni, amikor az ellenfélnél volt, igyekeztünk mi is agresszíven visszaszerezni. Ami még tetszett, hogy koncentráltak voltunk a rögzített szituációknál is, és igazi nagy helyzete nem is volt az ellenfelünknek. A második félidőben jobban kinyíltak – igaz, sokat cseréltek –, így nagyobb területek voltak mögöttük. Tudtunk pár kontrát vezetni, és ha el merjük rúgni a labdát a tizenhatos vonaláról vagy még beljebbről, és nem tologatjuk balra-jobbra, akkor még szerezhettünk volna gólokat, hiszen megvolt rá a lehetőségünk. Azért ne legyünk elégedetlenek! A siker mindig növeli a csapat önbizalmát, reméljük, ez egy ilyen győzelem volt. Azt szokták mondani, ha a főpróba sikerül, akkor az előadás még jobb lesz. Várjuk már a bajnoki rajtot, s reméljük, meg tudjuk örvendeztetni szurkolóinkat egy győzelemmel.”
 
Szolnoki MÁV FC – KFC Komárno 1-0 (1-0)
Szolnok: Hegedűs – Szabó A., Papp, Tóth B. (Tömösvári, 46.), Lakatos Cs. – Tisza (Földi, 60.), Szekszárdi – Rokszin (Gohér, 66.), Hleba, Sipos (Lakatos I., 60.) – Irmes (Kurdics, 64.). Vezetőedző: Romanek János.
Gólszerző: Sipos (9.)
 
 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC