nb1.hu

Szeged: Diósgyőrben megmutatták

Milyen hatással lesz a szünet?

A válogatott szünetet követően vasárnap 17 órakor a Budafok csapatát fogadja a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Szent Gellért Fórumban. A találkozót megelőzően Alekszandar Sztevanovics vezetőedzőt a klub honlapja fagatta ki az eddigi bajnoki szereplésről, a kupabravúrról, a szünetről és a soron következő mozgalmas időszakról.
 
"Kimondottan jó formában van a Szeged, hiszen a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén veretlene maradt, a MOL Magyar kupában pedig bravúros győzelmet aratott a DVTK vendégeként. Felmerül a kérdés: jókor jött most ez a válogatott szünet?
Valóban jól szerepeltünk, az elmúlt hetekben. Összességében azért is vagyunk elégedettek, mert legutóbb olyan szinten játszottunk, amit elvárunk. Diósgyőrben az első és a második félidő kezdetén megmutattuk, mire vagyunk képesek igazán. Ezt várjuk a továbbiakban is, az eredményesség terén pedig szeretnénk még tovább javulni.
 
Mire volt elég ez a szünet, milyen munka zajlott a csapatnál?
A felkészülésünk kezdete óta megvan a játékstílusunk, amelyet folyamatosan fejlesztünk minden edzésen és mérkőzésen. Úgy gondolom, hogy napról-napra egyre jobbak leszünk! A kupameccsen nyomás nélkül léphettünk pályára, így a játékosok bátrabban vállalták fel azokat, amiket kérünk. Meglátásom szerint egyre nagyobb önbizalommal játszunk. Hinnünk kell az elvégzett munkában, mert meglesz a gyümölcse!
 
A Spartak Szabadka elleni edzőmeccsen kétgólos hátrányból állt fel a csapat. Milyen tanulságokat lehet leszűrni egy-egy ilyen nemzetközi felkészülési mérkőzésből?
Nagyon jó erőfelmérő volt a Spartak elleni meccs, hiszen egy szerb első osztályú csapat ellen játszhattunk. Az első félidőben több olyan játékos is pályára lépett, akik idáig kevesebb lehetőséget kaptak a bajnokságban. A fordulást követően már a legerősebb felállásunkban játszottunk. Mindkét félidő tanulságos volt: az elsőben megmutatták a kevesebbet szereplő játékosok, hogy lehet rájuk számítani. Fontos dolog ez, hiszen azt jelzi, hogy bő a keretünk, minden posztra akad legalább két minőségi játékos. Sok meccs vár ránk októberben és az évszakból kifolyólag többször is nedves talajon kell majd játszanunk, ami fizikálisan kimerítő lehet. Ebben a helyzetben sokat jelent, hogy minden poszton van merítési lehetőség.
 
Mozgalmas hét elé néz a csapat, hiszen nyolc nap leforgása alatt három mérkőzése lesz. Mire számítasz?
Tisztában vagyunk vele, hogy egy nehéz sorozat következik, de ezzel együtt minden mérkőzésen úgy lépünk pályára, hogy győzni szeretnénk. Pozitívan várjuk az előttünk álló időszakot.  Lépésről lépésre haladunk, mindig csak az adott feladatra koncentrálunk, ami jelen esetben a Budafok elleni találkozó.
 
Ha már a Budafokot említed, szerinted hogyan lehet legyőzni őket vasárnap?
Az biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz, ugyanis nemrégiben edzőváltáson estek át. Láttam néhány korábbi meccsüket, agresszívak, az átmenetekben nagyon jók, célratörő futballt játszanak. Nekünk saját magunkkal kell foglalkoznunk. Felkészültünk az ellenfélből, ha hozzuk a jó formánkat, itthon tartjuk a három pontot!"
 
A Szeged a 8. jelenleg 12 ponttal, míg a Budafok a 17. helyen áll 7 ponttal.
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC