nb1.hu

Szeged-Békéscsaba: incidens és üzengetés az ultrák között

Mindkét fél beszámolt az esetről.

 

Mint arról beszámoltunk, a Békéscsaba az NB II 20. fordulójában, vasárnap 2-1-re nyert a Szeged otthonában.

 

A két csapat meccse valódi, nagy hagyományokkal rendelkező és parázs dél-alföldi rangadónak számít, a szurkolók között is, és most sem volt ez másként. A két ultracsoport üzengetett egymásnak a Facebookon, és kisebb incidens is történt.

 

Íme a Békéscsaba Fans beszámolója:
 

"Szegedre a szurkolói csoportjaink a klubvezetés elleni bojkott miatt nem utaztak, viszont mivel a hazaiak minden erdei ajánlatunkat visszautasítják, 15 fő úgy gondolta, kicsit körülnéz náluk. Déltől jártuk a közeli lakótelepet, meglátogattuk a törzskocsmájukat is, de sehol senki. 14 óra körül már autóval járva a várost, megláttuk néhányukat egy eldugott kertvárosi kocsmában. Leparkoltunk a szomszéd utcában, de amire a felderítőnk visszament, már nem voltak sehol. Egy társaságuk viszont telibe belénkfutott a másik irányból. Szerencsétlenek a kezüket sem merték felemelni, így könnyen megettük őket, pedig köztük volt az egyik nagy vezérük is. Próbáltuk még kideríteni tőlük, hol vannak a többiek, de válasz nélkül elfutottak. Mivel a környéken már szépen gyűltek a rendőrök, haza is jöttünk ezután. Kíváncsiak vagyunk, a szegediek erre mit találnak ki, de mi nem fogunk kommentháborúkba belemenni. Ha adják, tudják hol kell jelentkezni…"


Az Ultras Szeged válasza:
 

"Ellenségeink azt írták a tegnapi eseményekkel kapcsolatos beszámolójukban, hogy kíváncsiak rá, erre mit találunk ki. Nos, természetesen mi beismerjük a történteket és az igazat mondjuk, mégha ők le is tagadták az elmúlt tíz évben az összes blamájukat (volt belőle nem kevés). Néhány emberünk(5 fő) valóban belebotlott a brigádjukba a kora délutáni órákban, és természetesen a háromszoros túlerővel nem tudtak mit kezdeni. A liláktól ez magukhoz képest jó akció volt (legalább egyszer csináltak valamit). Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy előzetes megkeresésünkre nem reagáltak, az incidens után pedig percek alatt köddé váltak, és kikapcsolták a telefonokat. Természetesen azonnal mozdult a brigádunk, de már késő volt. Így legyen ez egy pont a csabaiaknak, bár nyilvánvalóan a lepattanóra mentek, senki nem gondolhatja komolyan, hogy tizenöten találkozni akartak a Szeged táborral. Említették egyébként, hogy meglátogatták a nem létező törzskocsmánkat (mindig máshol találkozunk a rendőrök miatt), szívesen elmondtuk volna nekik, hogy hova jöjjenek, ha elérhetőek."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC