nb1.hu

Pengeélen táncol a Lokit és a Vasast is legyőző – INTERJÚ CSERTŐI AURÉLLAL

Nehezebb az Ajka, mint az angyalföldiek ellen.

A Debrecen és a Vasas.
 
Ez a két kijelentés hangzott el gyakorlatilag mindenki szájából az NB II-es bajnokság indulása előtt azzal kapcsolatban, hogy melyik két gárda kerül majd fel az NB I-be.
 
A Debrecen és a Vasas.
 
Ez az a két csapat, amelyik gárdák ellen a sehol és senki által eddig sem emlegetett Gyirmót a két leghangzatosabb győzelmét aratta a bajnokságban. Csertői Aurél legényei a Lokit verték meg előbb 1-0-ra (ez a debrecenieknek az eddigi egyetlen vereségük, a Pécs elleni fellépésük ma este lesz a fordulóból), míg tegnap a Vasast múlták felül 2-0-ra.
 
Ráadásul teljesen megérdemelten és egyértelműen.
 
A Gyirmótban nincsenek sztárok, vagyis annak gondolt játékosok, viszont van fegyelem, akarat, harciasság, taktika, győzni akarás és férfiasság. Pont azok a tulajdonságok, melyek az angyalföldiekből tegnap is hiányoztak.
 
Csertői Auréllal a tegnapi siker után közvetlenül beszélgettünk.
 
Nyilván másképpen éli át egy edző a kispadon, de teljesen sima és megérdemelt győzelmet arattatok úgy, hogy azon van a hangsúlyom, hogy sima.
Nem nevezhetjük simának, de megérdemelt volt. Lezárhattuk volna a meccset hamarabb, mert kettő-nullánál volt két meccslabdánk, ezek értékesítése hiányzott, mert a végén volt egy kis feszültség, de azt is megoldottuk. Nagyon küzdöttek a játékosaim, helyenként jól fociztunk, remek gólokat lőttünk, gratulálok nekik.
 
Hiába érint mindenkit hátrányosan a járványhelyzet, a Vasas erőnlétben és gyorsaságban sem tudta felülmúlni a csapatodat.
Kicsit szűkebb lett a keretünk. Pengeélen táncolunk, nincsen sok csere és frissítési lehetőségünk.
 
Mi lehet még benne a csapatodban?
Az NB II nagyon egyforma erősségű csapatokból áll. Pillanatnyi forma dönthet a mérkőzéseken, nagyon sok a ki-ki meccs. A lényeg az, hogy mindenki meg tud mindenkit verni.
 
Célkitűzés lehet a feljutás?
Nem foglalkozunk vele. Nem volt megfogalmazva elvárásként a csapat elé a bajnoki rajt előtt. Csináljuk a dolgunkat, ahogy eddig, elhúzzuk a jó formát, ameddig el tudjuk húzni. Ennyi.
 
Ajkára látogattok a legközelebbi fordulóban. Mi kell majd ahhoz, ott is nyerjetek?
Szerintem több kell majd, mint a Vasas ellen, sokkal hatékonyabban kell majd fociznunk.
 
A Gyirmót jelenleg a második, 19 szerzett ponttal, mint a harmadik Szpari, az éllovas a Pécs ellen ma este játszó Debrecen, Kondás Elemér csapatának 20 egység szerepel a neve mögött.
 
A Vasas a 16. a tabellán 11. ponttal, 3 pontra a kiesést jelentő 18. helyezéstől.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC