nb1.hu

Pécs: három érkező, egy távozó

A védelemben erősítenek.

 

Három érkezőt és egy távozót is bejelentett az NB II 2. helyén álló PMFC. Íme, a klub közleménye:

 

"A 22 esztendős, korábbi utánpótlás-válogatott balhátvéd az osztrák SV Horntól csatlakozott hozzánk.

 

Örömmel jelentjük be NB II-es labdarúgócsapatunk második téli igazolását, Majnovics Martint. A baloldali védő 2000. október 26-án látta meg a napvilágot Sopronban. Pályafutását szülővárosában kezdte, ahol hét éven át a különböző korosztályos együttesekben pallérozódott. 2014-ben igazolt Ausztriába, az SV Mattersburg gárdájához és 2017. májusában mutatkozott be a klub második csapatában, amellyel a 2017/18-as szezonban feljutott az osztrák harmadosztályba.

 

Ezt követően 2020. június 23-án debütált a nagymartoni klub osztrák élvonalban szereplő felnőtt keretében egy Altach elleni mérkőzésen, majd 2020. októberében a szintén első osztályú St. Pölten csapatához igazolt. Eközben kulcsjátékosként szerepelt az U17-es, az U19-es és az U21-es válogatottakban, míg 2017-ben tagja volt a korosztályos Európa-bajnokságon 6. helyezett csapatnak is. A szárnyvédőt 2021. júliusában az NB I-ben szereplő ZTE FC csábította magához.

 

A hátvédet zalaegerszegi pályafutásában egy sajnálatos arcsérülés hátráltatta, emiatt viszonylag kevés lehetőséghez jutott a kék-fehérek első és másodikszámú csapatában, majd 2022. februárjában kölcsönben folytatta karrierjét az SV Horn együttesében. Majnovics Martin egészen mostanáig az osztrák másodosztályú együttesben játszott, míg a 22 esztendős védő további pályafutását a PMFC-ben folytatja, annak érdekében, hogy NB II-es labdarúgócsapatunkat segítse.

 

– Örültem, amikor kapcsolatba kerültem a klubbal. A szakmai stábbal és a vezetőséggel egyeznek az elképeléseink, hamar egy hullámhosszra kerültünk és gyorsan megszületett a megállapodás. Izgatott vagyok és egyben nyugodt is. Szeretném felépíteni magamat, minél több játéklehetőséghez jutni és igyekszem mindent megtenni annak érdekében, hogy eredményesen szerepeljünk a bajnokságban – nyilatkozta a szerződéskötést követően honlapunknak újdonsült balhátvédünk.

 

Majnovics Martint szeretettel köszöntjük Pécsett és eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!

 

Névjegy
Név: Majnovics Martin
Születésnap: 2000.10.26.
Születési hely: Sopron
Nemzetiség: magyar
Poszt: Védő
Magasság: 180 cm
Testsúly: 80 kg
Előző klubja: SV Horn"

 

"A PMFC-hez ezer szállal kötődő Varasdi Dániel hosszú évek után visszatért Pécsre.

 

Szabó Máté (támadó) és Majnovics Martin (védő) után tehetséges és nem mellékesen egy korábbi saját nevelésű kapussal bővült NB II-es labdarúgócsapatunk kerete. Varasdi Dániel neve ismerősen csenghet a pécsi futballszeretők számára, ugyanis a hálóőr 2000. március 12-én született Pécsett, ráadásul a PMFC-ben kezdett el megismerkedni a labdarúgással. Végig korosztályos csapatainak elsőszámú hálóőre volt, mígnem 2015-ben az MTK Budapest utánpótlásába került.

 

Első évében főleg az U16-os együttesben védett, de már itt is bemutatkozott az egy évvel idősebbek között. Végigjárta a korosztályos gárdákat, legnagyobb sikerét pedig a 2018/19-es szezonban érte el, amikor csapatkapitányként bajnoki címet ünnepelhetett az U19-es csapattal. A 2019/20-as bajnoki kiírásban kölcsönjátékosként bemutatkozott a Budaörs színeiben az NB II-ben, a 2020/21-es élvonalbeli idényben pedig az MTK Budapest tartalékkapusaként számítottak rá.

 

Az NB I-ben ugyan nem lépett pályára, viszont a 2021/22-es évadban az MTK Budapest II. kapusaként már stabil kezdő lett az NB III Közép-csoportjában, 32 bajnoki mérkőzésből mindössze 2 találkozón nem az ő nevével kezdődött a fővárosiak összeállítása. A 22 éves hálóőr legutóbb az NB II-be visszajutó HR-Rent Kozármislenyben szerepelt, a szomszédos gárdától elköszönve pedig hosszú évek után hazatért pécsi nevelőegyesületéhez, ahol már a felnőttek között várhatja a bevetést.

 

– Nagyon örültem, amikor a klub megkeresett, ezúton is szeretném megköszönni Sólyom Csabának és a stáb, illetve a vezetőség bizalmát – fogalmazott kapusunk. – Felemelő dolog újra magamra húzni a PMFC mezét, immár az első csapat tagjaként. Jó érzésekkel térek haza, kellő motivációval és nagyon várom a közös munkát. Tisztában vagyok azzal, milyen szerepkörben számít rám a klub, szeretnék segíteni a csapatnak, hogy együtt sikeresek legyünk és elérjük a kitűzött célokat. Amennyiben úgy alakul, hogy megkapom a lehetőséget, szeretnék élni vele és örömet okozni a közönségnek!

 

Varasdi Dánielt szeretettel köszöntjük ismét Pécsett és eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!

 

Névjegy
Név: Varasdi Dániel
Születésnap: 2000.03.13.
Születési hely: Pécs
Nemzetiség: magyar
Poszt: Kapus
Magasság: 186 cm
Testsúly: 79 kg
Előző klubja: HR-Rent Kozármisleny"

 

"Belső védővel erősödött keretünk, miután a Kecskeméttől kölcsönbe érkezett Pejovics Danilo.

 

Nagy örömmel jelentjük be a PMFC negyedik téli igazolását, a 24 esztendős szabadkai születésű Pejovics Danilot. A Szerbiában nevelkedő védő 2018 februárjában igazolt Magyarországra, akkor a másodosztályú Nyíregyháza Spartacus FC játékosa lett, ahol 2020 nyaráig futballozott, majd két szezonon keresztül a Szeged-Csanád Grosics Akadémia színeiben szerepelt a második vonalban.

 

A szerb és magyar állampolgársággal egyaránt rendelkező hátvéd összesen 95 mérkőzésen játszott azóta az NB II-ben, s védő létére még gólokat is szerzett, míg tavaly nyáron az élvonalba feljutó Kecskeméti TE-hez igazolt, ahol bemutatkozott az OTP Bank Ligában. A 1998-as születésű játékos Kecskemétről érkezett kölcsönbe a PMFC-hez, akivel tovább erősödik csapatunk hátvédsora.

 

– Örülök, hogy egy ilyen jó hangulatú, egyben profi csapathoz csatlakozhatok Pécsett. Igyekszem mihamarabb felvenni a ritmust és mindent megtenni annak érdekében, hogy elérjük a most már közös céljainkat. Ismerős a másodosztály mezőnye, sokat erősödött a bajnokság, ezzel együtt fejlődni szeretnék, amihez a PMFC-nél minden feltétel adott – mondta honlapunknak újdonsült védőnk.

 

Pejovics Danilot szeretettel köszöntjük Pécsett és eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!

 

Névjegy
Név: Pejovics Danilo
Születésnap: 1998.06.21.
Születési hely: Szabadka
Nemzetiség: magyar-szerb
Poszt: Védő
Magasság: 190 cm
Testsúly: 81 kg
Előző klubja: Kecskeméti TE"

 

"Közös megegyezéssel távozik a PMFC-ből Marques-Airosa Patrik. A 27 esztendős védő 2021 nyarán érkezett Budaörsről. Pécsi színekben tizenháromszor kezdőként, tizenhatszor csereként lépett pályára a másodosztályban, emellett háromszor a kupában kapott lehetőséget.

 

További pályafutásához sok sikert kívánunk!"

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC