nb1.hu

Pécs: a Honvédtól igazoltak támadót – reakció

Elköszöntek a távozóktól.

Az NB II-ben szereplő Pécsi MFC együttese, hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Szombathelyi Haladás utánpótlás-válogatott támadóját Tóth-Gábor Kristófot. A fiatal támadó A Honvéd játékosa volt, de több idényben is kölcsönadták, de előtte a kispestieknél szerepelt hat NB I-es találkozón is. A klub nem csak az új igazozlást, de a távozók névsorát is bejelentette, akiknek megköszönték az elmúlt éveket. 
 
ÍME, A PÉCSIEK BEJELENTÉSEI:
 
“Tóth-Gábor Kristóf személyében 20 éves, korosztályos-válogatott labdarúgóval erősödött a PMFC kerete.
 
Kovács Péter (kapus), Hadaró Valentin (hátvéd), Harsányi István (támadó), Terbe Botond (hátvéd) és Makrai Gábor (támadó) leigazolásának bejelentése után megvan hatodik nyári érkezőnk: klubunk szerződést kötött a korábban az élvonalban is szereplő, utánpótlás-válogatott támadóval, Tóth-Gábor Kristóffal, aki a PMFC-ben folytatja pályafutását. A 192 centi magas játékos 2001. szeptember 11-én született Nagykanizsán és sokáig Zala megyében nevelkedett, míg 2015-ben az Illés-Akadémiához került. A szombathelyi ranglétrát végigjárva az első csapatnál is felfigyeltek tehetségére, a támadó a 2019/20-as szezonban 15 alkalommal lépett pályára az NB II-ben, 6 gólt jegyzett és kiosztott mellé 2 gólpasszt is.
 
Tóth-Gábor Kristóf a Haladás felnőtt csapata mellett a korosztályos-válogatottakban is rendszeresen játszott, az U16-os, az U17-es, az U18-as és az U19-es, valamint az U21-es nemzeti együttesben 49 találkozón szerepelt és 18 gólt jegyzett. Teljesítményére a fővárosban is szemet vetettek, így 2020 nyarán a Budapest Honvéd szerződtette.
 
Kispesten fiatal kora ellenére 6 mérkőzésen lépett pályára az OTP Bank Ligában, egy alkalommal az Európa-ligában is bizonyíthatott. Két Magyar Kupa- és öt NB III-as találkozóján 2-2 gólt szerzett, majd kölcsönben előbb a másodosztályú Siófok és Kazincbarcika színeiben szerepelt, az előző idényében pedig a Szombathelyi Haladásban játszott, ahol 24 meccsen 2 gólt rúgott.
 
– Nagy várakozással vagyok a csapat és magam iránt is. Szeretnék minél többet játszani, gólokkal és gólpasszokkal segíteni – így 20 éves támadónk. – Figyelemmel követtem a klub életét, tisztában vagyok a PMFC múltjával és azzal, hogy lépcsőről lépcsőre szeretnék elérni a célokat. A felvázolt tervek nagyon szimpatikusak, hamar megtaláltuk a közös hangot.
Tóth-Gábor Kristófot szeretettel köszöntjük Pécsett és eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!
 
Három játékostól búcsúzik a klub.
 
“Távozó játékosainknak szívből kívánunk sok sikert további pályafutásukhoz. A szerződést hosszabbító, illetve az érkező játékosok mellett további távozói vannak NB II-es labdarúgócsapatunknak. 
 
A III. Kerületi TVE-ben folytatja Preklet Csaba, aki 2020 nyarán igazolt a PMFC-be. A 31 esztendős védő az azóta eltelt két években 59 másodosztályú mérkőzésen, és 4 MOL Magyar Kupa-találkozón szerepelt együttesünkben. A bajnokságban gólt szerzett a Nyíregyháza, a DEAC, a Kazincbarcika, a Szolnok és a Csákvár ellen. Utóbbi kettő akkor három pontot ért.
 
Rajta kívül klubunk szintén nem élt Károly Bálint június végén lejárt szerződésnek meghosszabbításával. A 29 esztendős támadó 2016 és 2018 között NB III-as csapatunkat erősítette, majd 2021-ben ismét visszatért Pécsre. Az elmúlt NB II-es szezonban 6-szor volt kezdő, 13 alkalommal pedig cserként szállt be. Ezek során 1-1 gólt rúgott a Dorog és a Békéscsaba ellen. Emellett a kupában 2-szer szerepelt és 1 továbbjutást érő találatot jegyzett Bonyhádon.
 
Egy szezont követően máshol folytatja pályafutását Dávid Zoltán is. A 19 esztendős békéscsabai származású és a lila-fehérek utánpótlásában nevelkedő hátvéd 2021 júliusában Kazincbarcikáról érkezett felnőtt csapatunkhoz. A Merkantil Bank Liga 2021/22-es évadában 15-ször kezdőként kapott lehetőséget, 3 alkalommal pedig csereként játszott a pécsi színekben. Távozóinknak köszönjük, amit a PMFC-ért tettek. További karrierükhöz ezúton is sok sikert kívánunk!”
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC