nb1.hu

Megvan, mikor lehet meg az utódja Magyarország egyik legelismertebb edzőjének

Nem jutnának az NB I-es MTK sorsára.

Mint ismeretes, tegnap Magyarország egyik legelismertebb és legkedveltebb edzője, Gálhidi György mesélte el a Nemzeti Sportnak, hogy menesztették Kazincbarcikáról. A szakember a következőket nyilatkozta:
 
„A klub azonnali hatállyal szerződést bontott velem, nincs szó közös megegyezéses elválásról. Összesen egy és negyed évet töltöttem el a klubnál; az előző bajnokságban mutatott produkcióval és az elért 9. helyezéssel elégedettek lehetünk, de nyáron nem sikerült jól megerősíteni a a csapatot, és ősszel a vártnál gyengébben szerepeltünk. Sajnos az előző négy bajnokiból hármat elveszítettünk.”
 
Gálhidi szavai után a Kazincbarcika is kapcsolt, a klub az alábbi közleményt jelentette meg a hivatalos honlapján:
 
„A KBSC FC az elmúlt hetek sikertelensége okán a mai nappal azonnali hatállyal egyoldalúan szerződést bontott Gálhidi György vezetőedzővel.
 
Gálhidi György, aki korábban a DVTK, Nyíregyháza, Szeged valamint a Budafok csapatait is irányította tavaly szeptemberben érkezett klubunkhoz, aki az akkor még a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei első osztályban szereplő Ózdi FC csapat irányítását adta fel a Kazinbarcika vezetőedzői pozíciójáért. Gálhidi György Koleszár Györgyöt váltva a 2018/19-es szezon kilencedik fordulójában csatlakozott be az egyesület munkájába és egy a Budafoki MTE elleni döntetlennel debütált, ezt a döntetlent pedig a Mosonmagyaróvár, a Budaörs és a Cegléd elleni győzelmek követték. Gálhidi György irányítása alatt a tavalyi szezonban öt döntetlennel, tíz vereséggel és tizenöt győzelemmel ötven pontot gyűjtött a Kazincbarcika; érkezése előtt csapatunk csupán hat ponttal foglalta el a kieső 18. pozíciót és a szezon végén ötvenhat ponttal zárt a kilencedik helyen.
 
A 2019/2020-as bajnoki évben azonban a sikerek elmaradtak, a Kazincbarcika öt győzelemmel, hat döntetlennel és hét verséggel jelenleg a tabella 15. pozíciójában áll és két vesztes meccsel a hátunk mögött várjuk a Soroksári SC elleni bajnoki mérkőzést.
 
A tavaszról előrehozott fentebb említett Soroksár és Békéscsaba elleni mérkőzéseken az eddig Gálhidi György mellett másodedzői pozícióban munkálkodó, Dzurják József ül le a Kazincbarcika kispadjára. A vezetőedző kérdésében előreláthatólag a téli szünetben születik majd végleges döntés.”
 
A kazincbarcikaiak jelenleg a 15. helyen állnak, 21 pontosak idén és közvetlenül nem fenyegeti őket a kiesés. Ebben az évben még a Soroksárral és a Békéscsabával fognak összecsapni.
 
A Barcika 6 ponttal előzi meg a már kieső helyen álló Haladást, a vezetők azért válthattak, mert attól féltek, a folyamat, ami miatt egyre hátrébb került a tabellán a gárda, csak váltással állítható meg.
 
Mint ismeretes, amikor tavaly március 10-én a még NB I-es MTK menesztette Feczkó Tamást, a kék-fehérek szintén 6 pontra voltak a kieső helytől, de egyre eredménytelenebb formában. A vezetők akkor is  meg akarták állítani a zuhanást, ám végül Lucsánszky Tamással kipottyantak az NB II-be.
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC