nb1.hu

Megtalálhatta új csapatát Guzmics, az első helyről nyilatkozott Kondás

Két érkezőt jelentett be a Szentlőrinc.

HALADÁS
Csütörtök kora este szurkolói ankétot tartott a Szombathelyi Haladás. Az ankéton Séllei Árpád ügyvezető igazgató, Németh Szabolcs vezetőedző, a játékosok közül Németh Milán csapatkapitány és az újonnan igazolt Délczeg Gergely vett részt.
 
Guzmics Richárd sorsáról Séllei Árpád nyilatkozott:
 
,,Guzmcs Richárd a Haladással edz. Ricsi úgymond a mi kutyánk kölyke, emlékszem, még 16 éve Ricsire, amikor Artner Tamásnál futballozott – azóta szép karriert futott be. Egy jó Guzmicsra szükség van. Ricsi az általunk kínál feltételeket egyébként elfogadta. De jelenleg nem a Haladás játékosa, az orvosi vizsgálatok eldöntik, mi lesz vele."
 
SZENTLŐRINC
Kapussal és támadóval erősödtünk!
 
A következő szezonban NB II-es csapatunkat fogja erősíteni Rátkai Zsolt és Oniugbo Maduka Marius!
 
A 23 éves Rátkai Zsolt az SC Sopron csapatától érkezik, ahol az előző szezonban 22 alkalommal állt a gólvonalon.
 
A 19 éves, nigériai származású Maduka a győri Fehér Miklós Akadémiáról érkezik és ez lesz az első felnőtt szezonja.
 
Sok sikert kívánunk lőrinci színekben!
 
Hajrá Lőrinc!
 

 
DVTK
A DVTK vasárnap 19 órától nekivág a Merkantil Bank Liga küzdelmeinek. A bajnoki rajt előtt Kondás Elemér vezetőedző és Polgár Kristóf csapatkapitány válaszolt a sajtó képviselőinek kérdéseire.
 
– A bajnoki rajt előtt mindig kérik, értékeljem a felkészülést. Erre azt szoktam válaszolni: majd kiderül a vallatásnál. Ha sikeresek vagyunk a mérkőzéseken, akkor jól sikerült a felkészülés, ha nem, akkor teljesen mindegy, hogy mit csináltunk nyáron – kezdte Kondás Elemér.
 
– Amikor elvállaltam a DVTK vezetőedzői posztját, akkor is elmondtam, csak célokért szeretek küzdeni – folytatta a DVTK vezetőedzője. – Ez egybecseng a vezetőség óhajával, mindannyian azt szeretnénk, ha a DVTK jövőre az NB I.-ben szerepelne. Ehhez az első két hely egyikét el kell érni a bajnokság végén, mi azon leszünk, hogy a lehető legfényesebb érmet szerezzük meg.
 
– Sok új játékos érkezett, a felkészülési mérkőzéseket arra is használtuk, hogy az újak minél többet játszanak egymás mellett, érezzék egymás játékát, soha nem lehet tudni, kire lesz szükségünk – közölte a sportszakember. – Augusztusban hat mérkőzés vár ránk, nagy valószínűséggel rotálni kell a játékosokat, különösen akkor, amikor vasárnap, szerda ritmusban játszunk. Ráadásul ebben a pandémiás helyzetben nem lehet tudni, mi vár ránk, minden eshetőségre fel kell készülni. 
 
A Csákvár ellen Felcsúton kezd a DVTK
 
– A jó rajt nagyon fontos, ha a csapat sikerrel tudja venni az első mérkőzést, az lendületet ad a folytatásra. Ezért számunkra most a Csákvár elleni találkozó az elsődleges. Vasárnapi ellenfelünk keretében több egykori NB I.-es labdarúgó is található, Vaskó Tamás, vagy éppen az egykori diósgyőri Takács Tamás. Tudni kell az ellenfelünkről, hogy gyakorlatilag a PAFC fiókcsapata, velük állnak kooperációs szerződés keretében is érkezhetnek játékosok. Tavalyelőtt jól szerepeltek, az előző bajnokság elején viszont az elején beragadtak. Technikás, jó játékosokkal rendelkeznek, elsősorban otthon minden csapatra veszélyt jelentenek – mutatta be a soron következő ellenfelet Kondás Elemér.
 
– Az NB II.-ben kevésbé ismerjük az ellenfelet, de a szakmai stáb biztosan alaposan felkészít mindenki ellen – tette hozzá Polgár Kristóf, az újdonsült csapatkapitány. – Győzelmekkel kell lefektetni az alapokat, és akkor félve utaznak majd az ellenfelek Diósgyőrbe. Úgy vágunk neki a szezonnak, hogy rendre mi fogunk dominálni, éppen ezért vigyázni kell, nehogy elragadjon a hév, és lekontrázzon az ellenfél. Erre készülünk, és majd meglátjuk, hogyan alakulnak a mérkőzések.
 
Ezen kívül szó esett a keret kialakításáról, az új igazolásokról, a fiatalokról, a vetélytársakról. A DVTK vezetőedzője azt is elmondta, milyen DVTK-t szeretne látni a pályán.
 
A sajtótájékoztató teljes felvétele megtekinthető.
 

 
A hiányzók
 
Oláh Bálint megfázásos betegség miatt az elmúlt napokban nem tudott edzeni, Orosz Donátnak pedig a bokájával van egy kis problémája. Rajtuk kívül Branislav Danilović műtét utáni rehabilitációját végzi, a héten már könnyű kapusedzéseket végez. Nem siettetjük a visszatérést, gerincsérülés után egy kapusnak jobban kell vigyázni, mint egy mezőnyjátékosnak. A realitás szerint a szezon vége felé áll majd ismét a csapat rendelkezésére.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC