nb1.hu

Magyar bajnok támadót igazolt a Szeged, módosult a DVTK programja

Hivatalos bejelentések.

 
SZEGED
 
Nagy fogásról számolt be a NB II negyedik helyén álló Szeged együttese. A klub hivatalos oldalán közölte, hogy szerződtette a Budapest Honvéddal bajnokságot nyerő Prosser Dánielt. 
 
ÍME, A SZEGEDIEK BEJELENTÉSE:
 
Prosser Dániel legutóbb Dániában légióskodott.
 
A 28 éves Prosser Dániel a Budapest Honvédnál, a Magyar Futball Akadémián nevelkedett. A mindkét szélen bevethető támadó Kispesten lett NB I-es labdarúgó 2013-ban, majd a Puskás Akadémiában, Sepsiszentgyörgyön, Diósgyőrben és az MTK-nál játszott. Legutóbb Dániában, a SönderjyskE labdarúgója volt-itt az első mérkőzésén góllal mutatkozott be. Új játékosunk 2017-ben tagja volt a Marco Rossival bajnokságot nyerő Honvédnak.
 
 -Motiváltan érkezem Szegedre, egy sokra hivatott csapathoz. Informálódtam, mielőtt aláírtam a szerződésemet és nagyon jó dolgokat hallottam a klubról. Azt is tudom, hogy Szegeden remek körülmények között készülhetünk majd. A tabella első felében vagyunk, a feljutásért küzdhetünk, a céljaink eléréséhez remélem az én góljaim is segítenek majd. Bár az elmúlt félévben nem volt csapatom, de egyénileg, edző segítségével folyamatosan edzésben voltam, fizikálisan és mentálisan sokat készültem. Jó állapotban vagyok és ezt szeretném mielőbb bebizonyítani a pályán is-mondta a szerződés aláírása után új játékosunk, aki már csatlakozott is az Antalyában edzőtáborozó csapatunkhoz.”
 
DIÓSGYŐR
 
Változás történt az éllovas edzőtáborának programjában. Erről a klub hivatalos Facebook-oldalán számolt be.
 
“Módosult a DVTK spanyolországi programja. A VFL Bochum 1848 elleni találkozó után hétfőn a cseh FK Jablonec gárdája vár a diósgyőriekre. Időközben sikerült lekötni a negyedik felkészülési mérkőzést is, szerdán 11:30-tól a malagai Vélez C.F. ellen lép pályára a keret egyik fele, míg a többiek másnap a dán Aarhus ellen zárják az edzőtábort.”
 
SOROKSÁR
 
A tabella kilencedik helyén tanyázó Soroksár a szlovák élvonalbeli Dunaszerdahelyi AC vendége volt.
 
“A téli felkészülés során összesen öt edzőmeccset abszolvál a DAC, az elsőn a magyar másodosztály 9. helyén telelő Soroksár SC-t fogadtuk ma délben a MOL Akadémián.
Adrian Guľa több fiatalnak is lehetőséget adott, a találkozó során összesen 22 játékosunk lépett pályára. Moumou, Andzouana és Trnovský kisebb sérülés miatt hiányzott, több kulcsjátékos pedig nem is volt nevezve, ők ma is edzést abszolváltak.
 
A kellemes, napos időjárás szépszámú közönséget vonzott, akik már az első 30 percben is DAC-fölényt láttak, ám helyzetek nélkül. Félóra után kapujához szögeztük az ellenfelet (7 perc alatt 7 lövést és 5 szögletet jegyeztünk), és jöttek is a lehetőségek, ám Pinto, Niarchos, Ramadan és Nebyla sem tudta bevenni a remekül védő Holczer kapuját. Paradox módon, egy gyors kontra végén a vendégek szerezték meg a vezetést, amikor nem tudtunk felszabadítani, és Sipos lapos lövése Ricardo háta mögött, a bal alsóban kötött ki – 0:1. Alig egy percet kellett csak várnunk az egyenlítésre, Gavrić 14-15 méterről remekül csavart a hosszú felső sarokba – 1:1. Ez volt a DAC első gólja 2023-ban, és igazán szépségdíjasra sikeredett!
 
A második játékrésznek nyolc új játékossal vágtunk neki, majd bő egyórányi játék után a maradék három cserénk is érkezett. Utóbbi trióban volt Andrija Balić is, aki hosszú kilenc hónap után térhetett vissza a pályára. Ebben a félidőben végig a DAC akarata érvényesült, ám a góllövéssel továbbra is hadilábon álltunk. A győztes találathoz Szanthó, illetve Leginus járt a legközelebb. Előbbi a 73. percben egy nagyszerű akció végén a kapufába bombázott, utóbbit röviddel a lefújás előtt Csóka pontos beadása találta ziccerben, ám fiatal csatárunk mellé célzott.
 
A téli felkészülés második összecsapásán egy hét múlva szombaton, 2023.január 21-én, a szintén NBII-es budapesti MTK-val találkozunk. A tervek szerint 13:30 órától és szintén az akadémiánkon.
 
DAC 1904 – Soroksár SC 1:1 (1:1)
MOL Akadémia, Dunaszerdahely, 2023. január 14., szombat, 12:00 ó, napos idő, +8°C
Góllövők: 40. Sipos 0:1, 41. Gavrić 1:1
Játékvezető: Smolák – Pozor, Štofik, 400 néző
DAC: Ricardo (63. Veszelinov) – Pinto (46. Kachút), Kružliak (46. Csinger), Brunetti (46. Muhamedbegovic), Mendez (46. Davis) – Fazlagić (63. Dimun) – Nebyla (46. Szolgai M.), Veselovský (46. Csóka) – Gavrić (46. Szánthó), Niarchos (46. Leginus), Ramadan (63. Balić). Edző: Adrian Guľa.
Soroksár: Holczer – Ternovan (63. Ikonomu), Kroner (87. Pintér), Valencsík, Pintér (63. Kajan) – Németh (63. Rácz), Hudák – Köböl (63. Nagy) – Sipos, Hajdu (63. Varga), Hegyi. Edző: Lipcsei Péter.
 
 
 
 
 
 
 
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC