nb1.hu

Ki kell menekíteni a Budapestre igazolt ukrán játékos barátnőjét

Majdnem a háború közepében találta magát a csapata.

Korábban már elsőként beszámoltunk róla, hogy a III. Kerületnél folytatja a pályafutását Artur Mykytyshyn. A fiatal ukrán tehetség az Indexnek nyilatkozott, aki már tizenöt meccsen játszott a Sahtarban, ám kölcsönadták a Mariupolnak, ahol jelenleg is harcok dúlnak:
 
,,Szörnyű híreket kaptam a városból, ahol sok ismerősöm él, és ha belegondolok, hogy hajszál választott el attól, hogy most én is ott legyek, hát beleborzongok. Nekem az ukrán az anyanyelvem, az iskolában nem is tanultunk oroszul, különben is Ukrajna nyugati részéből származom, a történelmi Bukovinából, Ivano-Frankivszkből, illetve az onnan húsz kilométerre fekvő Tiszmencsaniból – beszélt családi hátteréről a játékos. – A családom most is ott él, folyamatosan kapcsolatban vagyok velük, szerencsére nem esett bajuk. Bár orosz repülőgépek már átrepültek a városunk felett, de bombázás vagy egyéb harci cselekmény még nem történt. Van két húgom, egyikük tíz-, másikuk tizenkét éves, a barátnőm pedig Kijevben él. Azon vagyunk az új klubommal, hogy ki tudjuk menekíteni a fővárosból, ahogy a családomat is jobban szeretném magam mellett tudni. Mindenképpen írja le, hogy nagyon szeretek itt lenni, köszönök mindent a klubnak és úgy általában a magyaroknak."
 
A jelenleg tizenhatodik III. Kerület hétvégén a 19. helyen álló Csákvárral játszik, ám az Index információi szerint majd csak szerdán, az éllovas Vasas elleni meccsen mutatkozhat be az ukrán tehetség.
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC