nb1.hu

Kecskemét: újabb lépés a hazai NB I-es meccsekért

A legújabb fejlemények.

Mint délelőtt jeleztük, ma pályabejárást tartanak a Vasas mögött az NB I-be a második helyen feljutott Kecskemét stadionjában. A lila-fehérek az MTK létesítményét adták meg elsődleges hazai pályának a licenckérelmük benyújtásakor, de a vezetők mindent elkövetnek annak érdekében, hogy Kecskeméten rendezhessék meg a hazai élvonalbeli meccseiket.
 
ÍME, A LEGÚJABB RÉSZLETEK A KECSKEMÉT BEJELENTÉSE ALAPJÁN:
 
„Szerdán az MLSZ illetékesei, klubvezetésünk, illetve a városvezetés megtartotta az első stadion bejárást a Széktói Stadionban, melynek nem titkolt célja az volt, hogy felmérjék, milyen követelményeknek kell feltétlen megfelelnie a létesítménynek ahhoz, hogy NB I-es mérkőzéseket rendezhessenek benne.
 
A találkozón ott volt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskeméti Megyei Jogú Város polgármestere, valamint dr. Salacz László országgyűlési képviselő is. A klubvezetéssel és a labdarúgó szövetség képviselőivel, valamint rendőrség képviseletében az első bejárás megtörtént a létesítményben, ennek alapján készülhet majd el egy forgatókönyv arról, hogy mit és hogyan kellene fejleszteni. Az első találkozó pozitív hangulatban zajlott, de további egyeztetésekre is szükség lesz még.
 
– Az NB I-es licenckérelmünkben az MTK stadionját jelöltük meg, de erre azért is volt szükség, mert a leadási határidőig innen érkezett kész és konkrét ajánlat klubunkhoz egy előírásoknak megfelelő stadionra. Azóta más létesítményekkel is felvettük a kapcsolatot, de nagyon bízunk benne, hogy saját pályánkon szerepelhetünk az élvonalban. Ezért dolgozunk jó ideje, és keressük a megoldást. Ez a találkozó is ezt a folyamatot erősíti, és azt rögtön le is szögezném, hogy mindenki annak örülne, ha a KTE-nek nem kellene albérletben játszania, így a városvezetés és az MLSZ is. Az akarat tehát közös, léptünk egyet előre, de további egyeztetésekre is szükség lesz ahhoz, hogy lássuk azt, mekkora munkára lenne még szükség – mondta dr. Filus Andor, a KTE ügyvezetője.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC