nb1.hu

Jön a feljutásért küzdők csatája: megszólalt a DVTK hétvégi hőse

Tévés meccset játszik a Diósgyőr.

A DVTK csütörtökön 19.30-tól az NB III-as Kazincbarcika vendégeként lép pályára a Magyar Kupában.
 
A Diósgyőr eddig felemás szezont fut az NB II-ben, 13 forduló elteltével a negyedik helyen áll a csapat, 23 ponttal. Jelenleg a DVTK-nak öt pont a lemaradása az éllovas Haladáshoz képest, míg a szintén feljutó helyen álló Vasastól négy egységgel van lemaradva. Az elmúlt két fordulóban azonban remekül szerepelt a diósgyőri alakulat, ugyanis előbb a Dorog ellen nyert otthon, majd a Tiszakécske otthonában aratott győzelmet.
 
A Magyar Kupában eddig egyetlen meccset játszott a Diósgyőr, akkor a szintén NB II-es Szentlőrincet győzte le 2-1-re.
 
A DVTK hivatalos honlapja Horváth Zoltánnal készített interjút a tiszakécskei meccs után, amiben szó volt a kupameccsről is.
 
ÍME, A DVTK HORVÁTH ZOLTÁNNAL KÉSZÍTETT INTERJÚJA:
 
,,Aki egy győztes mérkőzésen kiharcol, majd értékesít egy büntetőt, és gólpasszt is ad, az joggal nevezhető a meccs emberének. Márpedig Horváth Zoltán mindkét gólból, így a győzelemből is alaposan kivette a részét Tiszakécskén.
 
– Ilyen kezdésről álmodtál Tiszakécskén?
– Valóban jól kezdtük a mérkőzést. Már az elején a saját 16-osa előtt letámadtuk az ellenfelet, ezzel visszapasszra kényszerítettük a hátvédet. Egyből láttam, hogy lassú a labda, és rövid lesz a kapusnak, ezért rásprinteltem, mert éreztem, hogy el tudom érni. Érkezett a kapus is, tudtam, hogy ütközni fogunk, és biztos voltam abban is, hogy ebben az esetben büntető következik. Megtoltam a labdát, Holczer eltalálta a bokámat, és felharsant a sípszó.
 

– Egyértelmű volt, hogy te állsz a labda mögé?
– Eddig egyetlen büntetőt kaptunk, azt Gabi (Molnár Gábor – a szerk.) lőtte a Vasas kapujába. Ilyenen nem fogunk összeveszni, most is megkérdeztem, akarja-e lőni, de átengedte a lehetőséget, én pedig értékesítettem.
 
– A második gólból pedig nem csak a gólpasszal vetted ki a részed, hanem a hazai szöglet után tőled indult az ellentámadás.
– A védekező szögleteknél nekem a rövid oldalon kell helyezkedni, és a beadás kifejelése a feladatom. Így is történt, majd láttam, hogy Lali és Gabi (Bertus Lajos és Molnár Gábor – a szerk.) szépen megjátszotta labdát, és ketten vezetik azt rá az ellenfél rendezetlen védelmére, én pedig úgy éreztem, ha felgyorsítok, akkor létszámfölényes helyzetet tudunk kialakítani. Jó labdát kaptam a bal szélen Gabitól, aki utána elindult a kapu elé az üres területre. Beemeltem neki, ő pedig értékesítette a ziccert.
 

– Hogyan láttad a vasárnapi meccset?
– Nehéz mérkőzést játszottunk, de az a legfontosabb, hogy nyertünk. A vezető gól megnyugtatott minket, és biztos voltam benne, hogy még az első félidőben megduplázzuk az előnyünket. Nem így történt, és a szünet után kapkodóbbá vált a játékunk, a Tiszakécske pedig egyre feljebb merészkedett. Jókor szereztük a második gólt, így a lefújás előtti percekben csak szépíteni tudott az ellenfél, nem egyenlíteni.
 
– Lelki vagy fizikai erő kellett elsősorban, hogy a hajrában egy egész pályás sprintet bevállalj?
– A 79. percben, azaz a vége felé szereztük meg a második gólunkat, akkor már én sem éreztem magam teljesen frissnek, mégis úgy éreztem, hogy el kell indulni. A futball ezúttal is visszafizette a befektetett munkát.
 
– A gól után ápolásra szorultál, és egyből le is cseréltek. Rendben vagy már?
– Befáradt a combom, és a nagyobb bajt elkerülendő kértem cserét. A mérkőzés után egyből kezelésbe vettek a masszőrök, és a pihenőnapon is foglalkoztam a lábammal. Egyre jobban érzem magam, ez nem lehet akadálya a csütörtöki játékomnak.
 
– Akkor térjünk át a kupameccsre, Kazincbarcikán játszik a DVTK. Hogyan látod az esélyeket?
– Egy, az NB II.-ben a feljutásra törő csapat találkozik egy NB III.-ból szintén feljutni szándékozóval, így az osztálykülönbség előzetesen a mi esélyünket jelzi. Nem nézzük le az ellenfelet, de magabiztosan kell játszani, és akkor a sérülések, betegségek ellenére sem lehet gond. Ha csak 11-en tudunk elutazni Kazincbarcikára, akkor is nekünk kell nyerni.
 
– Hétfőn pedig a Haladás elleni bajnoki következik. Rangadó lesz, vagy egy olyan mérkőzés, ahol újabb három pontot lehet szerezni?
– Nekünk mindegy, hogy ki az ellenfél, mert mindenki ellen pontokat kell szerezni, különösen hazai pályán. Ugyanakkor a Haladás elleni győzelem olyan szempontból meghatározó lehet, hogy azzal fel tudnánk zárkózni közvetlenül mögéjük. A Dorog után a Tiszakécskét is legyőztük, ha tovább tudjuk nyújtani ezt a sorozatot, akkor már a téli szünet előtt oda tudunk érni az egyik feljutó helyre.
 
– A Haladás rendre kevés gólos mérkőzést játszik, akár egy jó Horváth Zoltán megmozdulás is eldöntheti a találkozót. Egy ilyen mérkőzés után egyértelmű, hogy ismét kezdeni fogsz?
– Régóta ismerem a Mestert, tudom, hogy előszeretettel rotálja a csapatot. Nekem az a feladatom, hogy megfeleljek az elvárásoknak függetlenül attól, hogy a gyepen hallgatom a DVTK-indulót, vagy csereként állok be. A Haladás stabil csapat, kevés gólt kapnak. Viszont mi játszunk itthon, és emlékezhetünk, hogy a saját közönségünk előtt az élcsapatok közül a Vasast és a Nyíregyházát is legyőztük. A Haladás lehet a következő csapat, amelyik vesztesen hagyja el a DVTK Stadiont."
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC