nb1.hu

Horváth Ferenc még nem élt át ilyet

Az egyik legfontosabban nem árulta el.

Sokáig tartotta magát a sajtóhír, hogy Horváth Ferenc nem marad a Balmazújváros vezetőedzője a kiesés után. Horváth viszont marad(t), hiszen még élő szerződés köti a klubjához. Hétvégén rajtol az NB II, a klub honlapja kérdezte a trénert a felkészülésről és a célkitűzésekről:
 
„Négy hét lezajlott a felkészülésből. Hogyan értékeli? Odajutott a csapattal, ahova szeretett volna ennyi idő alatt?
Nem is juthattam oda, ahova szerettem volna, ez menet közben már egyértelművé vált, hiszen nagyon kevés volt az idő a felkészülésre. Folyamatosan formálódtunk, megvan az alapjátékunk, a védekezést jól megtanultuk, remélem erőben is azon a szinten leszünk, amelyen lennünk kell. Összességében minden tőlünk telhetőt megtettünk a szakmai stábbal, és a játékosok is a legjobb tudásuk szerint végezték a munkát.
 
Mi vár még Önre a héten, valamint a csapatra?
Készülünk a Dorog elleni nyitómeccsre, gyakoroljuk, tökéletesítjük a játékunkat, s majd idő közben pedig még inkább összecsiszolódunk. Több edzés lesz év közben, mint tavaly volt, hiszen a játékosok sem ismerik kellőképpen egymást, de az idő ezt is megoldja.
 

Mivel rengeteget változott a keretünk, egyértelmű, hogy össze kell szokni a játékosoknak, ahogy ezt Ön most is, de már többször kiemelte. Jó úton halad a csapat e téren?
Vannak a futballnak alaptörvényei, amit ezek a játékosok is tudnak, az, hogy csapatként mennyire tudnak együtt, jól funkcionálni, ki fog derülni, azon vagyunk, hogy a lehető legjobb csapattal álljunk ki minden szempontból, de ez mindenkinek egy új helyzet, ami létrejött, ám mivel futballistákról van szó, lesarkítva a dolgot, egy dolguk van, hogy futballozzanak. Nem azt várjuk, hogy kézzel dobjanak gólt, vagy a fülükön táncoltassák a labdát. Úgy taktikában, mint erőnlétben, mint csapategységben jó úton, motiváltan lépkedünk előre.
 
Ki lehet-e mondani a célt a bajnokság kapcsán, megvan-e már Horváth Ferenc célja?
Nekem mindig vannak céljaim, így most is, de ezeket engedelmeddel, most megtartanám magamnak. Nem voltam még ilyen szituációban, hogy egy teljesen új csapatot kellett volna felépítenem. Egy dolgot azonban megígérhetek: minden mérkőzésen győzelmi szándékkal futunk ki a pályára, vagyis mindent meg fogunk tenni a balmazújvárosi futball sikeréért!"
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC