nb1.hu

Hatan is távoznak az Ajkától, hat szentlőrinci sorsa dőlt el

Alakul a Csákvár kerete.

Az AJKA BEJELENTÉSE:
 
"Csapatunk 2022.06.17-én megkezdte  a felkészülést a 2022/23-as Merkantil Bank Ligára. Az már biztos, hogy csapatunktól többen távoznak, így a kölcsönben levő játékosok közül Vizler László, Lehoczky Roland és Murka Benedek is visszatérnek az anyaegyesületükhöz. Rajtuk kívül Heffler Tibornak, Stoiacovici Dávidnak és Ronnie Robertsnek  nem hosszabbítja meg klubunk a nyáron lejáró szerződését, további karrierjükhöz sok sikert kívánunk.
 
A keretben további változások várhatok, amiről honlapunkon tájékoztatjuk szurkolóinkat."
 
A nyári felkészülési mérkőzések listája közel végleges:
 
június 25. 11:30 Balassagyarmat – FC Ajka
július 2. 10:30 FC Ajka – Balatonfüred
július 9. Budafoki MTE– FC Ajka
július 16. 11: 00 FC Ajka – Mosonmagyaróvár
július 24. FC Ajka – Dorogi FC
 
A SZENTLŐRINC KÖZLEMÉNYE:
 
"Már javában zajlik a felkészülés NB II-es csapatunknál a Merkantil Bank Liga 2022/2023-as szezonjára. Az idei első tréningen sok ismerős arc bukkant fel, ami nem véletlen, hiszen több játékosunk is újabb időszakra kötelezte el magát klubunkhoz.
 
Első csapatunk tavalyi keretéből hat labdarúgó is megállapodásra jutott vezetőségünkkel a folytatást illetően: Prokop Rostislav, Erdélyi Botond, Tamás László, Keresztes Bence, Havas Attila, valamint Miroslav Grumic az elkövetkező két esztendőben továbbra is a Szentlőrincet fogják erősíteni. 
 
A tavaly nyáron igazolt Prokop Rostislav (kapus) 31 találkozón védte a szentlőrinci kaput, amelyeken 9 alkalommal kapott gól nélkül hagyta el a játékteret.
 
A szintén tavaly szerződtetett Erdélyi Botond (szélső védő) 33 alkalommal húzhatta magára klubunk szerelését, hasznos védőmunkája mellett 1 góllal és 4 gólpasszal segítette együttesünket.
 
Tamás László (belső védő) kilenc év után tért vissza városunkba és a hátunk mögött hagyott kiírásban fontos láncszeme volt csapatunknak. Csapatkapitányunk 33 mérkőzésen lépett pályára, valamint 1 gólt szerzett.
 
Keresztes Bence (belső védő) 2017 nyarán érkezett egyesületünkhöz és oroszlánrészt vállalt a NB II-es tagság megszerzésében. Több mint 130 alkalommal szerepelt lőrinci szerelésben és ezt a számot tovább növelheti a következő szezonban. Az előző évadban 24 meccsen számított rá a szakmai stáb.
 
Havas Attila (védekező középpályás) ugyancsak öt esztendővel ezelőtt szerződött az akkor még harmadosztályban szereplő Szentlőrinc SE-hez és azóta 125 összecsapáson küzdött csapatunkért. Az NB II. tavalyi szezonjában 31 mérkőzésen 1 gólt szerzett.
 
Miroslav Grumic (támadó) egy évvel ezelőtt tette át a székhelyét Szentlőrincre, tapasztalatával és rutinjával pedig sokat nyert együttesünk. 33 alkalommal húzhatta fel a szentlőrinci szerelést és 7 góllal hálálta meg a bizalmat."
 
A CSÁKVÁR BESZÁMOLÓJA:
 
"Hétfőn 17 játékossal kezdte meg a felkészülést a következő szezonra csapatunk, ám keretünkre még messze nem lehet azt mondani, hogy végleges. Az már viszont eldőlt, hogy az elmúlt szezonban a Puskás Akadémiától kölcsönben Csákváron szereplő Tamás Nándor és Kártik Bálint továbbra is az Aqvital FC-t erősíti. Miként a hosszú sérüléséből felépült és immár teljesen egészséges Baranyai Ádámra is számít Tóth Balázs vezetőedző. A jelenleg a Puskással készülő Auerbach Martin és Zelizi Patrik mellé harmadik számú kapusnak visszatért klubunkhoz a saját nevelésű, az elmúlt szezont Gárdonyban töltő, 20 esztendős Jánky Barnabás.
 
A tárgyalások, egyeztetések javában zajlanak az Akadémiával, illetve a kiszemelt játékosokkal. Napokon belül eldőlhet, ki jön, illetve ki marad …"
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC