nb1.hu

Hatalmas csoda kell a hősies Szolnoktól a bennmaradáshoz

Pintér Attiláéknak is lesz egy-két szavuk hozzá.

A 31. fordulóban kegyetlenül nehéz helyzetbe került a Szolnok, miután az ETO vendégeként szenvedett el 2-0-s vereséget. A gárda, „szokás szerint” az utolsó helyen szerénykedett a tabellán 25 szerzett ponttal úgy, hogy a már bennmaradást érő helyen lévő Csákvárral szemben hatpontos volt a hátránya.
 
A kiesés egyre erősebb és egyre több irányból fújó szele azonban nem fújta el végleg a szolnokiakat, akik mindkét meccsüket megnyerték ezután.
 
Előbb hazai pályán győzték le a Nyíregyházát 1-0-ra, majd nagyon fontos „helyosztón” Békéscsabán győztek 2-1-re, a vereség után Schindler Szabolcs, a viharsarkiak mestere lemondott a posztjáról, akinek az utódja is megvan már.
 
A Szpari legyőzése után a következőket nyilatkozta Romanek János vezetőedző:
 
„Nagyon sokat tettünk a győzelemért. Köszönöm a srácoknak, amit a pályán nyújtottak, igazi csapatként játszottak, így megérdemelt a sikerünk. Lehet, a labdát nem mi birtokoltuk többet, de a helyzeteket mi alakítottuk ki. Bár a tizenegyesnél szerencsénk volt, Fortuna eddig nem állt mellénk, így ez már járt nekünk.”
 
A Békéscsabán elért fontos diadalt követően így értékelt a szakvezető:
 
„Az első félidőben a szél minket támogatott, rúgtunk egy szép gólt, igaz kaptunk is egyet egy védelmi hibából. A második félidőben a csabaiakat segítette a szél, de mi futballoztunk és egy jól sikerült szögletvariációból megszereztük a második gólt. Megérdemelt győzelmet arattunk.”
 
Romanek szerint tehát a csapata mindkét esetben megérdemelten nyert, és arról is beszélt, hogy a szerencse a csapata mellé állt, amiért viszont tennie is kellett.
 
A Szolnok már nem utolsó (hanem utolsó előtti), de ugyanúgy 31 pontja van, mint a listát záró III. Kerületnek, a legjobb feljutó helyen lévő Csákvárhoz meg két ponttal került közelebb a gárda.
 
 

 
A szolnokiak, a következő fordulóban, az óbudaiakat fogadják (múlt héten Kemenes Szabolcsot Pintér Attila váltotta a kispadon, aki 2-1-es vereséggel kezdett a Kecskemét ellen), nem vitás, ez a mérkőzésük még az előző kettőnél is fontosabb lesz. Utána mennek Szegedre, ami eléggé kemény diónak ígérkezik, majd fogadják a Dorogot, mennek a Tiszakécskéhez, az utolsó fordulóban meg a Haladást látják vendégül.
 
Nincs mese, a Szolnoknak mindhárom hazai meccsét hoznia kell, ha benn akar maradni, de a két idegenbeli mérkőzésen is kellene legalább 3 pontot szereznie.
 
És ez még mindig nem jelentene biztosítékot a bennmaradáshoz, mert a cél eléréséhez hősies küzdelembe kezdett Romanek János csapata, de a sorsa már egyébként régen nem a saját kezében van.
 
És a sikerek ellenére még nem is került vissza oda…
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC