nb1.hu

Harc az NB I-ért: a barátság rangadója

Forduló egyik rangadója maradt hétfő estére

Két korábbi Magyar Kupa győztes csap össze ma este az NB II-ben, a Békéscsaba Előre fogadja a Vasas FC-t.
 
Ha az élet igazságos lenne, akkor ez a két csapat egy osztállyal feljebb találkoznia, egy jóval szurkoló barátabb időpontban.
 
Azonban hiába nem ott szerepel jelenleg ez a két együttes, ahol kellene, de azért rangadó lesz a javából, amit Tv-n keresztül követhetnek azok is, akik mondjuk hétköznap este nem tudnak kilátogatni Kórház utcai stadionba.
 
Az angyalföldi és békéscsabai klub közös történelme sok más ponton is összefonódik.
 
Szurkolóik kifejezetten jó viszony ápolnak egymással, nem csak a focimeccseken, hanem például a női kézilabda terén is.
 
A szakmai múltjukban is kereshetünk közös pontokat, például a ’90-es évek legnagyobb spílere Váczi Zoltán, Békéscsabáról igazolt Angyalföldre, ahol egy igazi futball-legendává nőtte ki magát. Vagy akár említhetjük Schindler Szabolcsot is, aki játékosként szerződött a Vasasból az Előrébe és edzőként is ugyanígy tett a csabaiak mestere.
 
A két csapat megegyezően kezdte a bajnokságot, az első fordulóban elszenvedett vereségeiket, a másodikban már javították is, így jelenleg 3-3 ponttal állnak a bajnokságban.
 
Mindezek alapján elmondható, hogy mindenképpen érdemes lesz követni a találkozót, akár a helyszínen, akár a Tv előtt az M4 tolmácsolásában.
 
Szanyó Károly (Vasas): ,,Békéscsabán egyik csapatnak sem lesz könnyű dolga, ahogy nekünk sem. Egy szervezett, egységes együttest alakított ki Schindler Szabolcs, amely bárkire veszélyes. A Soroksár elleni siker azonban önbizalmat kell hogy adjon a játékosaimnak, és remélem, mindenki szemét felnyitotta. A céljaink nem változtak, Békéscsabára is a három pontért utazunk. Sérülés szerencsére nem hátráltatta a felkészülésünket, így a régóta maródi Kleisz Márkon és Murka Benedeken kívül mindenki rendelkezésemre áll."
 
Schindler Szabolcs (Békéscsaba): ,,Nagyon jól jött a szerdai idegenbeli győzelem a Kazincbarcika ellen, amely megfelelő önbizalmat adhat a fiúknak a folytatáshoz. A Vasas az osztály egyik legjobb csapata, amely elsősorban az előre-játékban nagyon erős. Olyan gólerős támadói vannak a piros-kékeknek, mint a tavalyi NB II-es gólkirály, a Soroksár ellen három gólt szerző Balajti Ádám, a korábbi békéscsabai gólkirály, Birtalan Botond és a rutinos támadó középpályás, Szatmári Lóránd. Nekünk végig szervezetten kell védekezünk, a kapu előtt pedig az eddigieknél jobb százalékkal kell kihasználnunk a helyzeteinket és akkor szurkolóink támogatása mellett itthon tarthatjuk a három pontot. Egy biztos, nem lesz könnyű dolgunk – végig koncentráltan kell játszanunk, mert elég egyetlen kihagyás, amit a Vasas azonnal megbüntethet."
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC