nb1.hu

Haladás: már történtek megállapodások játékosokkal

A vezetőedző nyilatkozott.

„Halvány tavasz követte a remek őszt” – a címe annak a bejegyzésnek, ami a Haladás honlapján jelent meg és amiben Németh Szabolcs vezetőedző értékelte a szombathelyiek bajnoki teljesítményét.
 
2021 végén a szombathelyiek 20 forduló után a 4. helyen álltak, 4 pontos hátrányban az akkor 2. helyezett, végül első helyen feljutó Vasassal szemben. Akkor még a DVTK volt az első 5 ponttal többet gyűjtve addig a szombathelyieknél, a 3. helyezett akkor a végül másodikként feljutó Kecskemét volt 1 egységgel a szombathelyiek előtt.
 
A tavasz, főleg hazai pályán, gyengébb lett tehát a Haladásnak, a vasiak a 6. helyen végeztek 20 ponttal lemaradva a Kecskeméttől és 28-cal a Vasas mögött.
 
„A bajnokság előtt három célt tűzött ki a vezetés. Az első nyolc hely valamelyikét, a klubhoz kötődő játékosok igazolását és, hogy az utánpótlásból minél több fiatalt építsünk a csapatba. Nos, a hatodik helyen végeztünk és több, korábbi Haliban szereplő futballista érkezett. Emellett több fiatal játékos is rendszeresen szerepelt az együttesben – vagy volt a meccseken kerettag –, és fokozatosan beépítettük őket a csapatba. Hogy ennyire bátran nyúltunk a saját nevelésű fiataljainkhoz, kiemelkedő az NB II.-es mezőnyben, nem véletlen, hogy a médiában is pozitív véleményeket kaptunk. A különböző korosztályos válogatottakba is rendszeresen adtunk játékosokat, emellett Mocsi Attila személyében egy immáron NB I.-es játékost is kineveltünk. Ami a szereplésünket illeti, azt mondhatom: a realitásnak megfelelően teljesítettünk. Sajnos a stabil őszt egy hullámzó tavasz követte, hazai pályán nem az elvárásoknak megfelelően játszottunk. De a nehézségek ellenére végül sikerült kilábalnunk a gödörből és az ősszel látott egységes csapatmunkának köszönhetően a tavasz végére kiegyenesedtünk, visszatértünk arra az útra, amelyen ősszel haladtunk. Ha ki kellene emelnem meccseket, akkor tavasszal a legjobban az idegenbeli, szegedi (1-1) és a Diósgyőr (1-0) elleni hazai bajnokink sikerült – folytatta a vezetőedző. – Összességében elmondható, hogy a csapat védekezése kimagasló volt, ezt a jövőben is tartani szeretnénk, viszont a támadójátékot muszáj hatékonyabbá tennünk. És nem utolsósorban ezúton is köszönjük a menedzsmentnek, hogy igyekezett jó körülményeket biztosítani a munkánkhoz.”
 
Németh arról is beszélt, hogy állnak jelenleg az átigazolási piacon:
 
„Ami az átigazolásokat illeti, lesznek érkezők és távozók is, megvannak már a kiszemelt játékosok. És vannak olyanok, akiknek lejár a szerződésük, közülük többekkel megállapodott a vezetés – amint hivatalos bejelenteni valónk lesz, rögtön közöljük a szurkolókkal.”
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC