nb1.hu

Haladás: döntetlen a katari bajnok ellen

Gólgazdag meccs volt.

 
ÍME, A HALADÁS HÍRE:
 
Fajsúlyos ellenféllel zárta ausztriai edzőtáborát a Szombathelyi Haladás. A katari bajnoki címvédő Al Sadd a legutóbbi bajnokságban a 12. bajnoki aranyérmét gyűjtötte be. Korábban a Barcelonát elhagyó Xavi öt éven keresztül – 2015-2020-ig – játosként, majd két évig edzőként segítette az Al Sadd-ot, mielőtt elvállalta a Barcelona szakmai munkájának irányítását. Ám így is maradt spanyol klasszis a csapatnál, az Al Saddot erősíti a korábbi 81-szeres spanyol válogatott, kétszeres Európa-bajnok, egykori remek Arsenal-támadó, Santi Cazorla. A spanyol sztár a Hali ellen is pályára lépett.
 
Az 5. percben gyors katari akció végén, ám a csatár 13 méteres lövését bravúrral védte Mursits. Öt perc múlva Bosnjak bal oldali beadását Csernik kapásból, nyolc méterről a bal sarokba lőtte (1-0). Ezt követően küzdelmes játékot láthattak a nézők, mindkét oldalon adódtak lehetőségek. A 30. percben egyenlítette az Al Sadd. Pattogott a labda a tizenhatoson belül, Mursits bravúrral védett egy lövést, a kipattanót az Al Sadd csatára értékesítette (1-1). Folytatódott a változatos, nagyon jó iramú játék. A 38. percben szenzációs támadást vezettek a vasiak, Horváth vitte a labdát a bal szélen, Bosnjak mellette érkezett, hozzá továbbított, a szerb-magyar védő kapásból középre adott, a hosszún érkező Borvető a bal sarokba fejelt (2-1).
 
Szünet után az 59. percben Borvető kilépett, lefutotta a védelmet, a kapus mellett is elhúzta a labdát, majd a bal sarokba lőtt (3-1). Négy perc múlva a katariak középen támadtak, majd 18 méteres jobb felső sarkos góllal szépítettek (3-2). Kiélezett volt a meccs, mindkét csapat jó tempót diktált. A 85. percben egy felpasszolt labdát az Al Sadd játékosa továbbított társának, aki a jobb sarokba lőtt (3-3).
Nagyon jó iramú mérkőzésen mindkét csapat odatette magát, a szombathelyiek közelebb álltak a győzelemhez. A vasiak jó mentalitással futballoztak, a meccs maximálisan elérte célját.
 
Szombathelyi Haladás-Al Sadd (katari). 3-3 (2-1).
Eggendorf, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.
Haladás: Mursits (Pálfi, 63.) – Simut, Csató, Németh B., Bosnjak – Horváth R. (Hursán, 75.), Csernik, Rácz (Tóth M., 46.), Csilus (Derekas, 46.), Sipos (Bartusz, 55.) – Borvető (Taipi, 63). Edző: Németh Szabolcs.
 
Németh Szabolcs: – Egy jó, nemzetközi szinten is jegyzett játékosokat felvonultató ellenfél ellen nagyon fegyelmezetten, taktikusan játszottunk. Öröm, hogy egy ilyen kaliberű ellenfélnek három gólt lőttünk, pláne úgy, hogy a héten végig keményen készültek az edzőtáborban a fiúk. A mai teljesítményre lehet építeni, dicséretet érdemel a csapat. Az elmúlt hetekben folyamatosan, szépen fejlődik az együttes, kezdem viszontlátni a pályán az edzésen begyakoroltakat.
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC