nb1.hu

Haladás: aláírták a szerződéseket

Hivatalos bejelentés.

ÍME, A HALADÁS BEJELENTÉSE
 
A Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapatának játékosai és a szakmai stáb tagjai aláírták a fizetésük csökkenéséről szóló szerződést.
 
A koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek miatt egyre több külföldi és magyar labdarúgócsapat kényszerül arra, hogy húzzon egy kisebbet vagy nagyobbat a nadrágszíjon. Nem csak a kis, hanem a nagy klubok is sorra jelentik be, hogy csökkentik játékosaik fizetését. A legkirívóbb példa talán a Barcelona esete, a katalánoknál nem kevesebb, mint 70 százalékkal csökkentek a bérek. A honi csapatoknál is több helyen léptek a vezetők, Siófokon azonban a játékosok nem írták alá az új kontraktusokat – emiatt viszont kérdéses, hogy alakul a Balaton-parti együttes jövője. Mint arról korábban beszámoltunk, az NB II-ben tavasszal remekül szereplő, a bajnokikon veretlen Szombathelyi Haladásnál is a fizetések megkurtítására kényszerültek. Nos, a vezetésnek csütörtökön sikerült megállapodnia a játékosokkal és a szakmai stáb tagjaival jövedelmük csökkentéséről. 
 
– A játékosok és a szakmai stáb tagjai tisztában vannak a jelenlegi, nehéz helyzettel, így azonnal aláírták és visszaküldték a módosított szerződéseket – mondta Séllei Árpád, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója. – Jó érzés, hogy nem csak a pályán, hanem most is egységesek voltak – szinte a komplett keret rábólintott az új megállapodásra. Valamennyi játékossal egyesével tárgyaltam, annak nagyon örülök, hogy legfontosabb kérdésük az volt: hogyan tudják meghosszabbítani nyáron lejáró kontraktusukat? Ez mindenképpen jó jel, azt mutatja, hogy jó irányba haladunk a Haladással.
 
Az NB II-ből tavasszal hét fordulót játszottak le, amikor a veszélyhelyzet miatt félbeszakították a küzdelmeket. Kíváncsiak voltunk, a szombathelyiek tavaly decemberben kinevezett ügyvezetője hogyan látja a bajnokság folytatását. Lesz-e folytatás?
 
– Sajnos azt látni, olvasni, hogy rosszabbodik a járványhelyzet, így nem vagyok optimista – vélekedett Séllei Árpád. – Várjuk az MLSZ határozatát, amely az UEFA iránymutatása alapján dönt majd. A cél az, hogy a bajnokságokat be lehessen fejezni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC